Mavi Marmara’yla Türkiye’nin misyonunu hatırladık

Güncelleme Tarihi:

Mavi Marmara’yla Türkiye’nin misyonunu hatırladık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Haniye, IHH Başkanı Bülent Yıldırım’la birlikte geminin önünde düzenlediği basın toplantısında sloganlarla karşılandı. Mavi Marmara şehitlerinin kanının Gazze sahillerine ulaştığını ifade eden Haniye, “Mavi Marmara şehitleri sayesinde Türkiye’nin tarihi misyonunu, rolünü hatırladık. Türkiye kendi rolüne döndü” dedi.

Erdoğan’a teşekkür

Besmele ile başladığı konuşmasında, Mavi Marmara şehitleri sayesinde ambargoyu kırıp, İsrail kuşatması karşısında zafer kazandıklarını söyleyen Haniye, bir ara Arapça slogan atan bir gruba Arapça olarak, “Canım, kanım sana feda olsun Ey Aksa” diye eşlik etti. Filistin davasında kendilerini yalnız bırakmayan Erdoğan’a teşekkür eden Haniye şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’la yaptığımız görüşmede şunu anladım ki, Türk halkının kalbinde Filistin davası yerini koruyor. Bir Filistinli ne düşünüyorsa, Türk halkı da onu düşünüyor. HAMAS, seçimleri kazandıktan sonra, Gazze halkına ambargo dayattılar. Bu ambargoyla bizim siyasi duruşumuzu, tavırlarımızı değiştirmemizi, Filistin halkının iradesini kırmak istediler. Amaç, HAMAS idaresini uzaklaştırmak, direnişi kırmak, karşılık ödemeden İsrail askeri Şalit’i geri almaktı. İsrail hapishanelerinden kurtulan kardeşlerimize ev sahipliği yapan Türkiye’ye teşekkür ederim. İşgalciler karşısında, ambargo karşısında kesinlikle gevşeme göstermeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz. Yılmayacağız. Kırılmayacağız. Mavi Marmara’nın önünden bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyorum ki, Filistin davası zafer kazanmıştır. Mavi Marmara sayesinde, bizim için planlanan bütün oyunlar bozuldu, bütün dünya bunu gördü. Hep beraber Filistin’in başkenti Kudüs’te buluşmak üzere.”

Muhalefetle görüşecek

Haniye bugün de muhalefet partisi liderleriyle görüşecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde kabul edeceği Haniye, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la bir araya gelecek. Haniye’nin BDP’yle buluşması TBMM’de gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!