'Mavi Balina 2016' Tatbikatı öncesi Aksaz'da toplantı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Balina 2016 Tatbikatı öncesi Aksazda toplantı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 13:53

'Mavi Balina 2016' Tatbikatı öncesi Aksaz'da toplantı

Haberin Devamı

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), (DHA)- TÜRK Deniz Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz'de NATO, ABD, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetlerinin katılımıyla 19 ile 28 Kasım tarihleri arasında yapılacak 'Mavi Balina 2016' tatbikatıyla ilgili olarak, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.
Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Mavi Balina 2016 Tatbikatı için düzenlenen basın toplantına, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katıldı. Tatbikata katılan birlik ve komutanların gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerine imkan tanınacağı belirtildi. Tatbikatta, Türk Deniz Kuvvetlerine ait 5 fırkateyn, 5 denizaltı, 2 hücumbot, 1 korvet, 1 lojistik destek gemisi, 2 deniz karakol uçağı, 6 helikopter, 1 denizaltı cevapsız yayım istasyonu, Türk Hava Kuvvetleri'nden 2 F-16, NATO Daimi Deniz Görev Grubu'na bağlı 1 fırkateyn ve bir lojistik destek gemisi, Bulgaristan ve Pakistan'dan birer fırkateyn, Romanya'dan bir korvet, ABD'den bir muhrip ve bir deniz karakol uçağı ile NATO Deniz Komutanlığından bir süratli analiz timinin görev alacağı açıklandı.
Toplantıda konuşan Oramiral Veysel Kösele, "Türk Deniz Kuvvetleri tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen tatbikat mayın kadar önemli olan denizaltı savunma harbi ve denizaltı harbi ağırlıklı olarak icra edilmektedir. Ayrıca 25 Kasım'da başlayacak başka bir tatbikatta ise mayın konusu ele alınacaktır. Bu tatbikatla dost ve müttefik ülke deniz kuvvetleri ile olan yakın işbirliği ve birlikte çalışabilirliğin arttırılması konusundan da ayrıca önem arz etmektedir" dedi.
Tatbikat kapsamında yarın itibariyle denizde faaliyetler gerçekleştirilecek. Çarşamba günü ise basın mensupları tatbikata katılacak.
TATBİKATTA RÜTBE ALDI
Pakistan Deniz Kuvvetleri Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Waseem Akram, tatbikat için geldiği Türkiye'de görev esnasında koramiralliğe terfi etti. Koramiral Akram'ı, ilk olarak Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele tebrik etti. Kösele, Türkiye'de daha önce bir yıl görev yapan ve Türkçe bilen meslektaşına, "Bir dahaki tatbikatta yine rütbe alacak" diyerek şaka yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!