Matt Dillon'dan Türkiye'ye teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Matt Dillondan Türkiyeye teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 17:15

Matt Dillon'dan Türkiye'ye teşekkür

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin onur konuğu olan Oscarlı yıldız Matt Dillon, Suriyeli mültecilerine kucak açtığı ve onlar için yaptıklarından dolayı Türkiye'ye hayran olduğunu söyledi.

Dünya sinemasının ilgi odağı olan, yıldız yağmurunun yaşandığı 54. Uluslararası Film Festivali'nin kapanış törenine Matt Dillon'ın Türkiye için söylediği övgü dolu sözler damgasını vurdu. Festival Onur Ödülü'nü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un elinden alan yıldız oyuncu, sahnede yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı. Ödül için teşekkür eden Dillon, kendisinin aynı zamanda mülteci haklarını savunan Uluslararası Mülteci Örgütü Yönetim Kurulunda olduğunu söyledi. Dillon, "Suriyeli mülteciler için yaptıklarından dolayı Türkiye'ye hayranım. Bu hayran olunacak bir şey. Çünkü Türkiye savaş mültecilerine dünyadaki tüm ülkelerden daha çok kucak açıyor. Bunu yaptıkları için bu ülkeyi takdir ediyorum. Teşekkürler" dedi.

GEÇEN YILKİ TÖRENE ROBERT DAVİ DAMGA VURMUŞTU

Geçen yıl düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapanış törenine de ABD'li aktör Robert Davı'nin 15 Temmuz'la ilgili söyledikleri damga vurmuştu. Darbe girişimini televizyondan izlediğini belirten Davı, "Bu zor ve korkutucu saatlerde Türk halkının yanında hepimiz Türk olduk. Sıradaki şarkımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve sokaklara dökülüp demokrasiye sahip çıkan cesur Türk halkına adıyorum" demişti.

RACHLİN'DEN DE ÖVGÜ GELMİŞTİ

Geçen yıl 17'ncisi düzenlenen Antalya Uluslararası Piyano Festivali'ne katılan keman sanatçısı Julian Rachlin de, mülteciler konusundaki duyarlılığı nedeniyle Türkiye'den övgüyle bahsederek, “Uzun yıllar UNICEF'in gönüllü elçiliğini yaptım. Bu nedenle özellikle çocuklar konusunda çok hassasım. Türkiye'nin de yakından yüzleştiği bu zorlu zamanlarda, milyonlarca mülteciye kucak açmasını ve destek olmasını çok dokunaklı ve muhteşem bulduğumu söylemeliyim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!