Marmaris'te sezon öncesi deniz temizliği

Güncelleme Tarihi:

Marmariste sezon öncesi deniz temizliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 10:56

Marmaris'te sezon öncesi deniz temizliği

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde kıyı deniz dibi temizliği yapan 10 gönüllü dalgıç, 5 saatte 6 traktör römorku çöp çıkardı.
Ahu Hetman Vakfı desteğiyle, Marmaris Sualtı Gönüllüleri Grubu (MARSAG) üyesi dalgıçlar, turizm sezonu öncesi kıyı deniz dibi temizliği yaptı. Denizlerin kirletilmemesi için farkındalık yaratmak amacıyla 'Engin denizlerimizi koruyalım' adı altında biraraya gelen AKUT ve Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte 10 gönüllü dalgıç, oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii sahilinde dalış yaptı. Aralarında avukat, doktor, hakim ve işadamlarının bulunduğu 10 gönüllü dalgıç, 200 metre uzunlukta ve 13 bin metrekare alanda deniz dibi temizliği yaptı. 5 saat süren temizlikte, büyük bölümü günübirlik gezi teknelerinden atıldığı ileri sürülen çeşitli ebatlarda araç lastikleri, 3 metre uzunluğunda plastik boru, çocuk sandalyesi, cam şişe, yastık, araç aküsü, tabure, demir aksamlar ve elbiseler olmak üzere 6 traktör römorkunu dolduran çöp çıktı. Çöplerin bir kısmı, AKUT ve belediye ekipleri tarafından dalgıçlar yardımıyla kıyıya, bir bölümü ise balıkçı teknesine alındı. Turistlerin de ilgi ile izleyerek öz çekim yaptığı etkinlikte, çöpler belediye araçlarıyla katı atık depolama tesisine gönderildi.
Marmaris Sualtı Gönüllüleri Grubu (MARSAG) sözcüsü emekli denizci asker Ali Osman Ernalbant, "Bu yıl, turizm sezonu öncesi ilkini gerçekleştirdiğimiz deniz dibi temizliği yapıldı. Amacımız, toplumumuzda deniz dibi temizliğinin önemini göstermektir. Balık ve her türlü ürününden faydalandığımız denizimizi korumak zorundayız. Denizlerimize el birliği ile sahip çıkmalıyız" dedi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!