Marmaris'te orman yangını saatlerce durdurulamadı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste orman yangını saatlerce durdurulamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:00

Marmaris’teki Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda dün başlayan, giderek geniş bir alana yayılan yangına müdahale bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle güçlükle yapıldı Yangına 20 arazöz, 7 su tankeri, çok sayıda iş makinesi ve 150 kişilik ekiple müdahale edildi. Yangın, sabaha karşı başlayan şiddetli yağmur sayesinde söndürülebildi. Yangının 50 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Değirmenyanı Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle saatlerce devam etti.

Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 20 arazöz, 7 su tankeri, 5 yangına ilk müdahale aracı, çok sayıda iş makinesi, yaklaşık 150 orman işçisi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 10 itfaiye aracıyla müdahale edildi.

Marmariste orman yangını saatlerce durdurulamadı

Ekipler, sarp kayalıklarla çevrili arazideki yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele ederken, rüzgarın zaman zaman yön değiştirmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda iş makinesi, ekiplerin yangına müdahalesini kolaylaştırmak için yol açma çalışması yürüttü.

Haberin Devamı

Marmariste orman yangını saatlerce durdurulamadı
YANGININ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Yangınla ilgili açıklama yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Saat 17.00 civarında alınan bir ihbar neticesinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangın mahalline intikal etti. Yangına acilen müdahale edildi. Havanın kararması bizim aleyhimize ama tüm mevcut ekipler il ve il ve ilçelerden takviye ekipler de destek veriyor. Yangının diğer yanı deniz ve denize inen kesim sarp kayalık olması nedeniyle bu bölgeden çalışma yapamıyoruz. Yangının çıkmasıyla ilgili kesin bir bilgimiz olmamakla birlikte deniz tarafından başladığı söyleniyor. Gerekli inceleme sonunda çıkış şekli belli olur. Aşırı rüzgar korkutuyor ama ekiplerimiz şu anda canla başla çalışıyor" dedi.

Öte yandan yangın bölgesinin arıcılar tarafından kullanıldığı, herhangi bir yerleşim biriminin olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BU SABAH YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Marmaris'teki Bördübet Mevkii'ndeki orman ve makilik alanda güçlükle yürütülen çalışmalar, saat 03.00’ta başlayan sağanak yağmurun da etkisiyle söndürülebildi. 50 hektarlık alanda etkili olan yangının deniz kıyısı tarafından başladığı, yapılacak inceleme sonucu çıkış nedenin belirleneceği belirtildi.

Marmariste orman yangını saatlerce durdurulamadı

BAKMADAN GEÇME!