Marmaris'te, CHP'liler demokrasi şehitleri için anma töreni düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Marmariste, CHPliler demokrasi şehitleri için anma töreni düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 21:41

Marmaris'te, CHP'liler demokrasi şehitleri için anma töreni düzenledi

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otelden ayrılmasının ardından saldırı düzenleyen FETÖ/PDY mensubu darbeci askerlerin şehit ettiği iki polis memuru için CHP anma töreni düzenledi.
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otelden ayrılmasının ardından saldırı düzenleyen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeci "Karma Timi" askerlerin şehit ettiği iki polis memuru için CHP Marmaris İlçe Teşkilatı anma töreni düzenledi. Polis memuru Nedip Cengiz Eker'in şehit edildiği sokakta saat 19.00'da ellerinde karanfillerle toplanan vatandaşların yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belediye başkan yardımcıları, CHP Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Acar Ünlü ve Yazıcı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Serkan Yazıcı katıldı.
"ŞEHİTLERİMİZİN ADI İLELEBET YAŞATILACAK"
Anma töreninde konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, "Sorumlu birer Türk insanı, Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalıları olarak 7'den 70'e bu hayattan öbür yaşama giden, şehit olan demokrasi kahramanlarının adlarının ölümsüzleştirmek adına çatışma yerindeki çim alana anıt yapmayı planlıyoruz. Şehit olan polis kardeşlerimiz için çeşitli alternatifleri değerlendirerek tarih boyunca isimlerini yaşatmak amacıyla projemiz olacaktır" dedi.
Darbelere karşı tavırlarının net olduğunu vurgulayan Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, "Çok kötü ve korkunç bir gece yaşadık. Bu hain kalkışma hepimizi derinden yaraladı. En kısa sürede demokrasi şehitlerinin ilelebet yaşatılması için anıtımız yapılacaktır. Ülke bütünlüğü için canını ortaya koyan şehitlerimize Tanrı'dan rahmet diliyorum" dedi.
"ENTERASAN DARBE GİRİŞİMİ İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU"
Anma töreninde vatandaşlara seslenen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, "Artık bir uzlaşı içinde hareket edemezsek yüz yıl, elli yıl veya on yıl sonra yine bir darbe girişimiyle karşı karşıya gelmek zorunda kalırız. Bu darbe girişimi enteresan bir darbe girişimi. TBMM'de tüm partilerle darbe girişimi araştırılması için komisyon oluşturuldu. Bu, komisyon umarım çalışmalarını etkili şekilde yapabilir ve buna müsaade verilir. Neredeyse en küçük noktaya kadar darbe de kimler var, perde arkasındaki dış bağlantılar var mı? Darbeyi planlayanların amaçları nelerdir, neler yapılabilir, bu tür cemaat örgütlenmelerinin ülkemizin kılcal damarlarına girmelerini önlemek amacıyla neler yapılmalıdır? Tüm bunların programlarını ve politikalarını oluşturulan komisyonda değerlendirilmelidir. Tüm bu yaşanılanlar bizlere ders ve yol çizgimiz olmalıdır" dedi.
Konuşmalar sonrası şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker ve Polis Memuru Mehmet Çetin'in fotoğrafları kaldırıma konularak karanfiller bırakıldı. Karanfil bırakan vatandaşlar dua ederek sokaktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!