Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk

Güncelleme Tarihi:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 16:31

- Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani'nin susturulmaya çalışıldığını ve bununla Kürtler'e göz dağı verilmek istendiğini söyledi.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani'nin susturulmaya çalışıldığını ve bununla Kürtler'e göz dağı verilmek istendiğini söyledi.

Basın mensupları ile bir yemekte bir araya gelen Türk, bölgedeki olayları ve belediyenin çalışmalarını değerlendirdi.

Bugün Ortadoğu’da bir insanlık dramı yaşandığını belirten Mardin Büyük Şehir Belediyesi eş Başkanı Ahmet Türk, burada bize rağmen halklara rağmen bir sınır çizilmiş ve halkı ikiye böldüklerini söyledi.

Yeni bir dönemin içinde olduklarını ve dünyadaki gelişmelerden tartışmalardan bağımsız olmadıklarını belirten Türk, şöyle konuştu:

"Ortadoğudaki ve Türkiye'deki her gelişme bizi etkileyecek. Bugün Ortadoğu'da adeta bir savaş var. Bu savaşın faturası Kürtlere çıkacak, Araplara çıkacak, Türk halkına çıkacak. Biz bunun bilincindeyiz. Yeni gelişmeler karşısında hemen kasılıp dağılırsak inanın bunun bedeli çok ağır olur ama biz bütün bu gelişmelere karşı kendimizi hazırlamamız lazım halk olarak sivil toplum örgütleri olarak biz, bunlara kendimizi hazırlamamız lazım. Kobani'deki katliama karşı suskun kalmak hiçbir insana bireye ve halka yakışmaz. herkesin orda tepkiyi göstermesi lazım ve bu tepkinin aslında ortak bir tepkiye dönüşmesi gerekiyordu. Kürdüyle, Arabıyla, Süryanisiyle Türküyle birlikte bu vahşi çeteye karşı aslında ortak bir tepki göstermemiz gerekirdi."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Halep ile ilgili hassasiyetimiz bölgede daha önce söylediğimiz gibi Kobani'deki hassasiyetten daha fazladır" sözüyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Türk, insanların Kobani ile ilgili duyarlı olacağını, Kobani'deki halkla Türkiye 'de yaşayanlar arasında halka rağmen sınır çizildiğini ve halkın 2'ye bölündüğünü, kimsenin Kobaninin Kürt meselesiyle ne ilgisinin olduğunu soramayacağını kaydetti.

Kardak kayalıkları için kıyamet koparan ve Süleymen Şah Türbesine bir şey olmasını bir savaş nedeni sayan bir anlayışın, Kürtler'e yönelik yapılan katliamı Kobani'nin Kürt sorunuyla ne ilgisinin bulunduğunu söyleyebildiğin dile getiren Türk, "Kendisi de bunu söylerken böyle olmadığını çok iyi biliyor. Ama bunu dile getiriyor. Yani bu bir halkın geleceği. Aslında Kobani'nin susturulması ile Kürtlerin susturulması anlamına geliyor. Bir bütün olarak Kürtler'e bir göz dağı olarak değerlendirmekteyiz. Efendim Kobani'de bir sistem oluşursa, Rojava'da bir sistem oluşturulur. Ben de yarın Kürtler'e bir hak tanımak zorundayım. IŞİD’i desteklemesinin altındaki kalan gerçekte bütün bunları görmemiz lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk, "Halep’in düşmesi, Halep’in katliamlara uğraması, bizler insan olarak, bizler demokratlar olarak biz yine ayağa kalkarız. Ama birileri 'Kürtler niye Kobani için tepki gösterdi?' demesini de biz anlamayız. Ve bunu gerçekten Irkçılık ve Kürt düşmanı olarak görüyoruz" dedi.

Kürt gençlerinin IŞİD saflarına katılmasının hatırlatılması üzerine Türk, gençlerin kendilerine göre bir inanç, bir sistemlerinin bulunduğunu, bu gençlerin kandırıldığını ve aralarında hastaların da bulunduğunu söyledi.

Herkesi bir yerde tutmanın mümkün olmadığını ifad eden Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürtler de, geçmişten bu güne bir birlerine karşı olmasaydı, bu gün bu durumda olmazlardı. Bu aslında psikologların ve farklı insanların tartıştığı bir durumdur yani. Bu kadar vahşice bir örgütün içine Müslümanlar nasıl gidebilir diye bu psikologların tartıştığı bir durumdur. Onun Kürtlükle çok fazla ilgisi yok. İslamiyeti anlayış şekliyle gelişen bir durumdur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!