Maraş yemeklerine büyük ilgi Karum Alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Maraş yemeklerine büyük ilgi Karum Alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 00:00

Merkezi önünde Kahramanmaraşlılar Vakfı tarafından düzenlenen Maraş yemekleri tanıtımı, Kahramanmaraşlılardan ve Başkentlilerden büyük ilgi gördü.

KAHRAMANMARAŞ’ı her yönü ile tanıtmak, üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere imkanlar dahilinde burs vermek, Kahramanmaraşlıların iyi ve kötü günlerinde yanında olabilmek amacıyla kurulan Kahramanmaraşlılar Eğitim Vakfı, geçtiğimiz hafta sonu önemli bir etkinliğe imza attı. "Kahramanm araş Tanıtım Günleri " adı altında düzenlediği organizasyonda, Kahramanmaraş yemek kültürünü Ankaralılara tanıttı. Ankara Karum İş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışını Kahramanmaraşlılar Vakfı Başkanı Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Vali yardımcısı Volkan Göçmez, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Boyraz, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyfi Küçükdağlı ile Koza Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melek İpek ve torunu Ali İpek yaptı.

Tanıtım günleri açılışında konuşan Vakıf Başkanı Mesut Dedeoğlu, ilk kez düzenlenen bu organizasyonu geleneksel hale getireceklerini, her şeyi ile özel olan bu kentin insanlarının her şeye layık olduğunu belirterek, Kahramanmaraşlılar Eğitim Vakfının Başkanı ve Kahramanmaraşlı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, Kahramanmaraş’ın tüm güzelliklerini burada yansıtılmasından ötürü mutlu oldu ğunu ve gurur duyduğunu belirterek, yöreye ait yemek kültürünü taşımaktan ve tanıtmaktan dolayı da Vakıf Başkanı Mesut Dedeoğlu ve arkadaşlarına teşekkür etti. Poyraz, "Şehirler artık markalarıyla tanınıyor. Kahramanmaraş da artık marka şehir olmuştur. Kahramanmaraş da tarihi, komşu kenetlere bile parmak ısırttıracak sosyal yaşamı, kültürü, yetiştirdiği ve sanat dünyasına kazandırdığı fikir ve düşünce adamlarıyla Türkiye sınırları içerisinde kendisine layık olduğu yeri hak etmiştir. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!