Manisa'nın Yılın Kadın Ahisi seçildi

Güncelleme Tarihi:

Manisanın Yılın Kadın Ahisi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 16:52

Manisa'nın Yılın Kadın Ahisi seçildi

Haberin Devamı

MANİSA Kahveciler Odası, Yunusemre İlçesi'nde eşi Cevdet Paykocu ile birlikte 25 yıldır Aile Çay Bahçesi işleten 58 yaşındaki Hediye Paykocu'yu 'Manisa'nın Yılın Kadın Ahisi' seçti. Paykocu, kadınları iş hayatına atılması konusunda çağrıda bulundu.

Manisa'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Kahveciler Odası kendi bünyesindeki üyeler arasında yılın Kadın Ahisi'ni seçti. Yunusemre İlçesi Lale Meydanı'ndaki Aile Çay Bahçesini 25 yıldır eşi 60 yaşındaki Cevdet Paykocu ile birlikte işleten 4 çocuk annesi Hediye Paşkocu, Kahveciler Odası yönetimi tarafından 'Yılın Kadın Ahisi' seçildi. Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Aile Çay Bahçesi'nin çay ocağında duran Hediye Paykocu'nu işyerinde ziyaret ederek, 'Onur Belgesi' ve çiçek takdim etti. Ekmek parası için 25 yıl önce eşiyle birlikte aile çay bahçesi işletmeye başladıklarını belirten Hediye Paykocu, "Kadınlarımızın el attığı tüm işlerin daha bereketli ve daha güzel olacağına inanıyorum. İş hayatı zor gibi görünebilir. Ama kadınlarımız içindeki cesaretle bu zorluğunda üstesinden geleceğine inanıyorum. Bu nedenle kadınlarımızın iş hayatına atılmasını istiyorum" dedi.

Kahveciler Odası Başkanı Çetin ise, odalarına kayıtlı yaklaşık 700 üyeye sahip olduklarını ve bunun 110'unu kadınların oluşturduğunu belirterek, tüm odalarda kadın üye sayılarının çoğalmasını istedi. Konuşmaların ardından çay ocağının başına geçen Hediye Paykocu, Oda Başkanı Çetin ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine çay ikramında bulundu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!