Manisalı elektrikli otobüsler için kırmızıyı seçti

Güncelleme Tarihi:

Manisalı elektrikli otobüsler için kırmızıyı seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 17:31

Manisalı elektrikli otobüsler için kırmızıyı seçti

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu yatırımlarından biri olan toplu ulaşımda kullanılacak olan elektrikli otobüslerin renginin belirlenmesi için yapılan anket çalışması sona erdi. Yapılan ankette Manisalılar 21 bin 59 oy kullanırken, vatandaşların yüzde 32'si kırmızıyı seçti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci yatırımları arasında yer alan şehir içi toplu ulaşımda kullanacak olan elektrikli otobüslerin rengini belirlemek için yaptığı anket çalışması sona erdi. Kasım ayında başlayan ve www.manisa.bel.tr adresinde yer alan ankete katılarak vatandaşlar beğendikleri otobüs rengini seçmek için oy verdi. 2018 yılında şehir içindeki toplu ulaşımda kullanılacak olan elektrikli otobüslerin renginin belirlenmesi için başlatılan ankette 21 bin 59 kişi oy kullandı. Kırmızı, mavi, yeşil ve sarı renklerin arasından seçim yapan vatandaşlar kullanılan oyların yüzde 32,62'sini kırmızıdan yana kullanarak seçimini yaptı. 2018 yılında toplu ulaşımda kullanılacak olan elektrikli otobüsler kırmızı rengiyle vatandaşların ulaşımlarını sağlayacak.

OSB'YE DE HİZMET VERECEK

Manisalıların rengini belirlemesiyle birlikte önümüzdeki yıldan itibaren hizmete başlaması planlanan elektrikli otobüsler OSB işçilerine de hizmet verecek. İlk etapta üç bin işçiyi OSB'ye taşımayı planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde yaşanan servis yoğunluğunun da önüne geçmeyi planlıyor. Öte yandan ankette diğer renklerden, yeşile yüzde 32,49 (20 bin 979 oy), sarı, yüzde 32,37 (20 bin 901), mavi, yüzde 2,52 (1624) oy çıktı.

Anket sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce trafiğe dahil edilecek olan 18 metre uzunluğundaki elektrikli otobüslerin kırmızı renkli olacağı belirtildi.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!