Manisa'da yatırım projeleri yüklenici firmalara takıldı

Güncelleme Tarihi:

Manisada yatırım projeleri yüklenici firmalara takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 19:29

Manisa'da yatırım projeleri yüklenici firmalara takıldı

Haberin Devamı

MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, geçen yıl 3 milyar 423 milyon liralık 333 kamu yatırımı yürütüldüğünü ve projelerden 50'sinin tamamlandığını, 204'ünün devam ettiğini, 24'ünün ihale aşamasında olduğu, 55 projeye ise başlanamadığını söyledi.
Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in bakanlığında yapılan toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri ve kurumların temsilcileri katıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2017 yılının bereketli bir yıl olacağına inandığını söyledi. Vali Güvençer, "Bizler biz olarak kaldığımız ve el ele verdiğimiz sürece bütün zorlukları aşabiliriz. Bu milletin 2016 yılında verdiği sınavla sadece 2017 yılına değil istikbale giden yolda çok ciddi bir avantaj elde ettik" dedi. Kentte en fazla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yatırımlarının dikkat çektiğini kaydeden Güvençer, 2016'da 3 milyar 423 milyon liralık 333 kamu yatırımı yürütüldüğünü ve projelerden 50'sinin tamamlandığını, 204'ünün devam ettiğini, 24'ünün ihale aşamasında olduğu, 55 projeye ise başlanamadığını söyledi. Başlanamayan projelerde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yatırımlarının başı çektiğini kaydeden Vali Güvençer, projelerde arsa, ödenek ve yüklenici firma sorunlarının yaşandığını belirtti.
"DAHA BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ"
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ortadaki rakamları, projeleri ve sahayı değerlendirdikleri zaman Manisa'yı başarılı bulduklarını, ancak bunu yeterli olmadığını belirtip, "Daha başarılı olmak zorundayız. Yeni bir başlangıçtayız. Kararlı olmak durumundayız. Ümitli olmak durumundayız hem düne bugüne hem de yarına bakarak umutlu olmak durumundayız. Birbirimize dayanmak, birbirimize bakarak güç almak ve kaynaklarımızı projelerimizi birleştirmek zorundayız" diye konuştu.
Vali Güvençer'in konuşması ardından kurum, kuruluş ve müdürlük temsilcileri tarafından yapılan yatırımlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!