Manisa'da 'Kırmızı Düdük' projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Manisada Kırmızı Düdük projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 18:06

Manisa'da 'Kırmızı Düdük' projesi başladı

Haberin Devamı

MANİSA'da İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 'Kırmızı Düdük' projesi başladı.

Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatili fırsat bilerek tatile çıkacakların neden olacağı yoğunluk göz önüne alınarak kazaların önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla başlatılan ülke genelinde 'Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' adı altında başlatılan proje, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Yunusemre İlçesi Ali Rıza Efendi Caddesi'nde tanıtıldı. Tanıtımın ardından polis ekipleri tarafından durdurulan otomobillerdeki çocuklara, ebeveynlerini trafikte yaptıkları kural ihlallerinde uyarmaları için kırmızı düdük dağıtıldı.

Proje hakkında bilgi veren Trafikten Sorumlu Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkalaycıoğlu, "İçişleri Bakanlığımız'ın Türkiye çapında hayata geçirdiği kampanya ile çocuklarımızın, ailelerinin yolculuk esnasındaki trafik ihlallerine bizzat müdahale etmesi, kendilerini bu konuda sorumlu hissetmesi ve aile bireylerini trafik kurallarına sanki birer trafik polisiymiş, fahri müfettişmiş gibi uymasını sağlamak adına sorumluluk bilinci kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçlar çerçevesinde ilimizde de hem bayram boyunca yapılacak olan trafik denetlemelerinde hem karayollarımız üzerinde Manisa'nın bir çok ile bağlantı noktası olması, ana güzergah teşkil etmesi adeta bir kavşak noktası oluşturması nedeniyle kazaların engellenmesi adına çok büyük bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!