Manisa'da CHP ve MHP'nin referandum atışması

Güncelleme Tarihi:

Manisada CHP ve MHPnin referandum atışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 18:33

Manisa'da CHP ve MHP'nin referandum atışması

Haberin Devamı

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA) - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in "MHP'de birçok kişinin referandumda 'hayır' oyu vereceği" yönündeki sözleri kentte tartışma yarattı. MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, CHP ve Özgür Özel'i, HDP'ye destek vermekle suçlarken; CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ise MHP'yi, AK Parti'nin koltuk değneği olmakla suçladı.
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, MHP'ye yönelik referandumda parti tabanının 'hayır' oyu kullanacağı ve birçok partilinin Devlet Bahçeli'nin söylemlerine karşı olduğu iddiası tepkiye neden oldu. MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Özgür Özel'i ve CHP'yi sert sözlerle eleştirdi. Öztürk, "CHP'li Özgür Özel, MHP teşkilatlarının ve Ülkü Ocakları'nın referandumda 'hayır' diyeceğini söylüyor. CHP'li Özgür Özel, MHP teşkilatlarını bizden iyi tanıdığını söylüyor. 'Gelin MHP'lilere soralım Ülkü Ocakları'na gidelim. Devlet Bahçeli ne derse desin, MHP'liler 'hayır' oyu verecek' diyor. Sayın Özel bu kanıya nereden varmıştır? Davasına gönül veren ülkücü gençlerimiz, İmralı canisinin talimatıyla kanun teklifi ve Araştırma Komisyonu Önergesi veren Özgür Özel gibileri bırakın ocağın içine sokmayı, kapının önünden bile geçirmez. Bir zamanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında dimdik ayakta duran CHP, bugün HDP ile aynı noktada buluşmuş, PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getirilmiştir. Cumhuriyet'i kurmakla övünen CHP'yi, PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getirenler, tarih önünde hesap vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran CHP'yi, HDP, PKK ve FETÖ'nün sözcüsü haline getirenler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kemiklerini sızlatmaktadır. Bunlardan biri de Özgür Özel'dir" dedi.
MHP'YE KOLTUK DEĞNEĞİ BENZETMESİ
CHP İl Başkanı Halil Tokul ise MHP İl Başkanı Erkan Öztürk'e sert sözlerle karşılık verdi. CHP'li Tokul, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk'ü 'Kayyum il başkanı' olarak tanımladı. CHP"li Özel'i eleştiren Öztürk'e seslenen Tokul, "Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel'e yönelik hakaret dolu sözlerinin, partilerinin ve kendilerinin içine düştükleri acziyetin göstergesi olduğu ortadadır. Erdoğan'ın çizdiği yoldan ilerlemekten bir an bile geri durmayanların, Atatürk'ün kurduğu partimize ve partimizin yöneticilerine dil uzatmak ne hakkı, ne de haddidir. Erkan Öztürk, Özgür Özel'in adını kullanarak gündeme gelme çabalarını bırakıp, önce kendi seçim beyannamelerinde yer alan 'Başkanlık ve benzeri sistemleri uygun bulmuyoruz' ifadelerini okumalı ve 7 Haziran'da, 1 Kasım'da vatandaşa verdikleri sözden neden caydıklarını çıkıp sokak sokak anlatmalıdır. Kendi partilerinin geçmişinden kopuk, seçim beyannamesinden bihaber, tabanının ne dediğini duymayacak kadar kör sağır olmuş olanlar, sokağa çıkıp halka neden 'evet' dediklerini anlatamayanlar, basında CHP'ye saldırarak gündem olacaklarını sanarak yanılmaktadır. Büyük bir korku içinde referandum sürecinde bir karalama kampanyası yürüten AKP'nin koltuk değneği olanların bugün aynı ezbere sığınması, bir papağan gibi Erdoğan'ı tekrar etmesi hiç şaşırtıcı değildir. Ancak bugün bize teröristlerle işbirliği yaftası yapıştıranların dün kimlere bu yaftayı yakıştırdığı da hala hafızalardadır. Daha düne kadar Başkanlık sisteminin 'Erdoğan- Öcalan' projesi olduğunu düşünenlerin bugün bu kadar hızlı bir şekilde 'U' dönüşü yapmış olmalarının hesabını elbet halkımız soracak, kendi seçmenleri bunun cevabını verecektir' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!