Manisa'da bir öğretmende verem tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Manisada bir öğretmende verem tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 20:36

Manisa Sağlık Müdürlüğü, bir öğretmende verem hastalığı tespit edildiğini ve tedavisine başladığını açıkladı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Manisa Merkez Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulunda görev yapan bir öğretmende CBÜ Araştırma Hastanesinde verem hastalığı tespit edildiği, tedaviye başlandığı belirtilerek, durumun daha sonra Manisa Verem Savaş Dispanserine bildirildiği kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bildirimi alan Manisa Verem Savaş Dispanseri, hasta olan öğretmenin derslerine girdiği sınıflardaki öğrencileri ve öğretmenin mesai arkadaşlarını hem röntgen hem de deri testi taramasından geçirmiştir. Bu taramalarda çıkan sonuçlar doğrultusunda gerekli görülenlere koruma amaçlı ilaç tedavisine başlanmıştır. Halen okulla ilgili Bakanlık prosedürlerinde belirtildiği şekilde faaliyetlere devam edilmektedir. Henüz başka bir kişide verem hastalığı tespit edilmemiştir.”
Korumaya başlanmasına karar verilen kişilerde de verem hastalığının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, hasta ve okul yönetiminin hastalık hakkında bilgilendirildiği, okul çalışanları ve öğrenci velilerine de bilgilendirme yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada, hastalığın tedavi edilebildiği, tanı ve tedavisinin ücretsiz olduğu hatırlatılarak, “Koruma ilacı verilmesi söz konusu olursa o da ücretsizdir. Sağlık personelimiz tarafından bütün takip ve kontroller prosedürlere uygun olarak yürütülmektedir. Okulda öğrenim gören öğrencilerimiz açısından herhangi bir riskli durum söz konusu değildir” denildi.

Açıklamada, verem hastalığına yakalanan öğretmenin bir aylık rapor aldığı da kaydedildi.

Vali Daşöz'ün açıklaması

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de konuya ilişkin makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda hiç kimse için risk oluşturmayacak tarzda tedavi yöntemlerinin uygulandığını anlatarak, öğrenciler için herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi.

Daşöz, şöyle konuştu:

“Tedavi yapıldığı süre içerisinde hastalığın bulaşıcılığı söz konusu değil. Sağlık görevlilerimiz konuyu yakından takip ediyorlar, mevcut durumlarının gerektirdiği müdahaleyi yapıyorlar. Bunların içinde okula gitmemesi gereken varsa ona göre tutum tavır belirliyorlar. Ama her şey sağlık teşkilatımızın kontrolünde ve diğer öğrenciler için herhangi bir tehlike oluşturulmayacak şekilde tedavileri devam ediyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!