Manisa'da 48 yeni minibüs ilçelere gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Manisada 48 yeni minibüs ilçelere gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 18:38

Manisa'da 48 yeni minibüs ilçelere gönderildi

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında ilçeler arasında toplum ulaşım yapacak olan toplam 7 milyon 500 bin lira tutarındaki 48 yeni minibüs törenle Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı, Kula ve Turgutlu ilçelerine gönderildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, "Ulaşımda Dönüşüm Projesi" kapsamında ilçeler arası toplu ulaşım yapacak 48 yeni minibüs, törenle teslim alınıp,

ilçelere gönderildi. Minibüslerin teslimi için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, kooperatif başkanları, araç sahipleri ve Manisalılar katıldı. Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri'nin çaldığı marşlar coşkuyu arttırdı.

"İLÇELER ARASI ULAŞIMDA MODERN DÖNÜŞÜM"

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yılında Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte her alanda olduğu gibi ulaşımda da yaşanan sorunları çözmek için çeşitli atılımlar yaptıklarını söyledi. Başkan Ergün, "Ulaşımda da ilimiz genelinin tam manasıyla röntgeni çektik diyebileceğimiz Ulaşım Master Planları'nı yaptık. 17 ilçemizden ilimiz merkezine ve köylerden ilçe merkezlerine toplu taşıma hizmeti veren araçların hareket saatleri, kaç yolcu taşıdığı gibi A'dan Z'ye tüm verileri topladık. Ulaşım Master Planları'nın ardından periyodik olarak toplu ulaşımda dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. 2012 yılında Manisa merkezinde başlattığımız radikal dönüşümü, ilimiz geneline yaymak için Ulaşım Dairesi Başkanlığımız ile gece-gündüz demeden planlamalarını yaptık. İlimiz genelinde günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, kameralı ve engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya başladık" diye konuştu.

TOPLAM MALİYET 7 MİLYON 500 BİN TL

İlçelerarası ulaşımda kullanılmak üzere dönüşümü yapılan 48 minibüsün Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı, Kula ve Turgutlu'da hizmete gireceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, araçların kullanılacağı güzergahlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Ergün, içlerde dönüşümü yapılan ve yeni hizmete girecek olan toplam 48 yeni aracın toplam maliyetinin 7 milyon 500 bin lira tutarında olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde 11 yeni aracın daha ilçelere gönderileceğini kaydetti. Ergün, yeni hizmete giren araçlarda Manisa Kart'ın kullanılacağının altını çizdi.

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından dualarla kurban kesimi yapıldı. Kurdela kesimi ile devam eden törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e plaket takdim edildi. Daha sonra araç sahipleri ile tek tek tokalaşan Başkan Ergün, kazasız belasız kullanılmaları dileğinde bulundu.

Araç teslim töreninden sonra dönüşümü yapılan minibüsler, şehir turu yapıp, ilçelere gönderildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!