Manisa'da 114 mahalleye 152 milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Manisada 114 mahalleye 152 milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 12:45

Manisa'da 114 mahalleye 152 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

MANİSA'da Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 152 milyonluk yatırımla 114 mahallenin altyapı sisteminin yenilenmesi için çalışmalar başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Altyapı yenileme çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Manisa Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak,"114 mahallenin içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahı ve enerji temin projeleri 4 ayrı grup halinde ihale edilerek, proje çalışmaları başlatıldı. Şu an ilçelerimizden bir kısmının projeleri bitirildi, diğerlerinin ise çalışmaları sürüyor.Ekiplerimiz, ilimiz genelindeki tüm altyapı ihtiyaçlarının en verimli ve sağlıklı şekilde giderilmesi için her koşulda sahadalar. Kar, kış, yağmur, çamur demeden zorlu arazi koşullarına karşı projelerin kontrol çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

"YEPYENİ BİR MANİSA İNŞA EDECEĞİZ"

152 milyon lira maliyetindeki dev yatırım sayesinde Manisa'nın tüm ilçelerindeki altyapı eksikliklerini sıfıra indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa genelinde altyapıları olmayan '95 Mahalle Projemiz' ile adım adım tamamlayarak, sona yaklaştık. Şimdi de ikinci etap projemiz olan '114 Mahalle Projemiz' ile Manisalı hemşerilerimize bu hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Mali değeri tam 152 milyon lira olan bu yatırımı hayata geçirerek, ihtiyaç önceliği sırasına göre belirlenen yerleşim yerlerimizde altyapı sıkıntısı bırakmayacağız. İlk etaba dahil edilemeyen, ancak kanalizasyon hattı bulunmayan bölgelerimize sıfırdan hat döşerken, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerimizi de tamamıyla yenileyeceğiz. Bunların yanı sıra bu projemizde, içme suyu için enerji temini ve dere taşkınlarını önlemek amacıyla yaptığımız dere ıslah çalışmalarımız da var" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!