Manisa ve ilçelerinde Haşhaş kapsülü ve ürünlerin alımına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Manisa ve ilçelerinde Haşhaş kapsülü ve ürünlerin alımına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 19:21

Manisa ve ilçelerinde Haşhaş kapsülü ve ürünlerin alımına başlandı

Haberin Devamı

 

MANİSA'da, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), sözleşmeli olarak haşhaş üreten üreticilerden kapsül ve tohum alımına başladı.
TMO yetkilileri, Sarıgöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda sadece Yeniköy Mahallesi'ndeki 31 üreticiden bin 600 kilogram haşhaş ve tohumunu alarak kilogram başına 8 liralık ödeme yapmaya başladı.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bu yıl TMO'nun ilk kez haşhaş kapsülü ile birlikte tohum gibi ürünlerini de almaya başladığına dikkat çekti. Manisa'nın Sarıgöl, Kula, Ahmetli, Selendi, Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde kontrollü haşhaş ekimi yapıldığını belirten Ülgen, "Toplam 1987 üreticinin 25 bin dekarlık alanda yetiştirdiği yaklaşık 2 bin ton haşhaş ve tohumunun alımı yapılacak. Binde 8 morfin üzerinde olan haşhaş kapsüllerinin kilogramı 8 TL'den alınıyor. Ayrıca haşhaş üreticilerimize enflasyon farkı veriliyor ve TARSİM'i varsa tarım sigortası primleri de TMO tarafından ödeniyor" dedi.
TMO tarafından alımı yapılan haşhaş ve yan ürünleri, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Alkoloid Fabrikası'na gönderildiği bildirildi.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (MANİSA), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!