Manisa Tabip Odası'nda Etik Dayanışma Grubu yönetimde

Güncelleme Tarihi:

Manisa Tabip Odasında Etik Dayanışma Grubu yönetimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 18:52

Manisa Tabip Odası'nda Etik Dayanışma Grubu yönetimde

Haberin Devamı

MANİSA Tabip Odası'nın tek listeyle gidilen 63. olağan genel kurulunda, Hasan Semih Bilgin liderliğindeki Etik Dayanışma Hekim Grubu adayları yönetime seçildi. Tabip Odası'nın yeni yönetimi bu hafta içerisinde yapacağı kendi arasındaki seçim ile odanın yeni başkanını belirleyeceği bildirildi.
Manisa Tabip Odası'nın 63. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Manisa Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Toplantıyı CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de izledi. Haftasonu iki gün gerçekleştirilen genel kurulun ilk gününde meslekte 25, 30, 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduranlara plaketleri törenle dağıtıldı. Kongrenin ilk gününde konuşan Manisa Tabip Odası mevcut Başkanı Derya Pekbayık, sağlık sektöründe hastaların artık bir müşteri gibi görüldüğünü ve hastaların cebinden daha çok para çıkması için çeşitli uygulamaların ortaya konduğunu belirterek, "Hastaların cebinden daha çok para çıkması için yeni düzenlemeler getiriliyor. 5 dakikaya bir verilen sıralarla hekimler hiç durmaksızın hasta bakmaya zorlanıyor. Öte yandan da sistemin tüm mağduriyetin tepkisinin hekime yönelmesi için elden gelen yapılıyor. Hekimler şiddet mağduru olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hekimi seçilenler bile hasta tarafından bıçaklanabiliyor. Hekime darp haberleri sıradan haberler arasında sayılıyor" diye konuştu.
ETİK GURUBU YENİ YÖNETİMİ OLUŞTURDU
Kongrenin ikinci günü, odanın yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Seçimde odanın 1275 üyesinden 300'ü oy kullandı. Mevcut Başkan Derya Pekbayık'ın liste çıkarmadığı kongerede Hasan Semih Bilgin önderliğindeki Etik Dayanışma Hekim Grubu tek aday oldu. Etik Dayanışma Hekim Grubu, kullanılan oyların tamamını alarak yeni yönetim kurulu olarak seçildi.
Etik Dayanışma Hekim Grubu adına konuşan Hasan Semih Bilgin, sağlıkta yaşanan sorunları her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirterek, hekimlerin ve sağlık çalışanlarını sesi olacaklarını söyledi. Seçilen yönetim kurulu listesinde Hasan Semih Bilgin, Orhan Köker, Ali Sarıçam, Mine Çetin Balıkçı, Doğuş Coşkun, Kenan Kaya ve Ali Erem isimleri yer aldı. Tabip Odası'nın yeni yönetimi bu hafta içerisinde yapacağı kendi arasındaki seçim ile odanın yeni başkanını belirleyeceği bildirildi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!