Manisa OSB'den şehit ailesi ve yakınlarına iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Manisa OSBden şehit ailesi ve yakınlarına iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:43

Manisa OSB'den şehit ailesi ve yakınlarına iftar yemeği

Haberin Devamı

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından yaklaşık 900 şehit ve gazi ailesi ile yakınına iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, şehit çocuklarının önümüzdeki sezon Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'ne öncelikli olarak kayıt yaptırabileceğini ve öğrenci yurdundan bedelsiz yararlanabileceğini açıkladı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından şehit ve gazi aileleri için X Garden'da iftar yemeği düzenlendi. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen iftar yemeğine Manisa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ile yaklaşık 900 şehit ve gazi ailesi ile yakınları katıldı. İftarda oruçlar Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptırdığı dua ile açıldı. İftarda protokol üyeleri farklı masalarda şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte oturdu.

İftar yemeğinde konuşan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, ramazanın yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çekip, "Mübarek ramazan ayı kırgınlıkların unutulduğu, dostlukların pekiştirildiği, sevgi bağlarının kuvvetlendiği, hoşgörü sınırlarının alabildiğince genişlediği, bizler için çok kutsal bir aydır. Ulus olarak yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en büyük hazinesidir" dedi.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÖNCELİKLİ KAYIT VE ÜCRETSİZ YURT HAKKI

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, şehit çocuklarının Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'ne öncelikli olarak kayıt yaptırabilecekleri gibi arzu ederlerse bu sene hizmete girecek olan öğrenci yurdundanda bedelsiz olarak yararlanabileceklerini söyledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de konuşmasında Türkiye'nin şehit ve gazilere çok şey borçlu olduğunu belirtip, "Şehitlik, bir insanın ulaşabileceği en büyük mertebedir. Şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerinin sıkıntılarına çözüm bulmak, bizlerin en büyük görevidir" dedi.

Konuşmaların ardından iftara katılan protokol üyeleri ve daire müdürleri oturdukları masalarda bulunan şehit ve gazi yakınlarıyla teravih namazına kadar sohbet etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!