Manisa OSB'den sanat galerisi

Güncelleme Tarihi:

Manisa OSBden sanat galerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:39

Manisa OSB'den sanat galerisi

Haberin Devamı

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 47 yıl müdürlük binası olarak hizmet veren bina sanat galerisine dönüştü. Mos-Art Sanat Galerisi ismi ile hizmet vermeye başlayan bina, hem sanayici hem de fotoğraf sanatçısı olan Ruba Fermuar Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bonfil'in birbirinden güzel fotoğraflarından oluşan sergiyle açıldı.

Manisa OSB tarafından 1967'de yapılan, 2015'e kadar yönetime hizmet veren bina, sanat galerisine dönüştürüldü. 350 metrekarelik bina, tüm orijinal öğelerine sadık kalınarak restore edildi. Mos-Art Sanat Galerisi ismi verilen binanın açılış törenine; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa OSB Başkanı Sait Türek, Ruba Fermuar Yönetim Kurulu Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Selim Bonfil ve eşi Sarit Bonfil, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, sanayiciler, sanatseverler ve protokol üyeleri katıldı.

Mos-Art Sanat Galerisi'nin açılış töreninde Manisa OSB Başkanı Sait Türek, 47 yıl boyunca bu binanın yönetim yeri olarak kullanıldığını belirterek, sanat galerisine çevirmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Türek, "Bizler Manisa OSB olarak, sanatın birleştirici gücüne çok inanıyoruz. Bu inançla, bölgemize uzun yıllar idare binası olarak hizmet vermiş tarih mirasımız olan bu binanın çatısı altında birçok sanatçıyı ve sanat severi ağırlamak burayı onların buluşma noktası yapmak istiyoruz. Sanat galerimiz Manisa'da ilk olduğu gibi Türkiye'de de bir ilk. Çünkü diğer OSB'lerde bu tarzda dönüşüm sonucu hayat bulmuş bir sanat galerisi yok" diye konuştu.

Manisa OSB Başkanı Türek ayrıca, Mos-Art Sanat Galerisinin, sanayi bölgelerini sadece üretim odaklı tesislerin içinde olduğu bir bölge tarzından, içinde insana ve hayata dair diğer öğelerin de olduğu bir yaşam merkezi haline getirme çabasının ürünü olduğunu ifade etti.

HEM SANAYİCİ HEM SANATÇI

Sanat Galerisi'nin açılışında Türkiye'de dünyanın birçok bölgesinde çektiği hayvan fotoğraflarından oluşan bir sergi açan Manisa OSB sanayicilerinden Ruba Fermuar Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bonfil, sergisine 'Hayvanlar Bir Alem' ismini verdi. 350 hayvan fotoğrafının yer aldığı sergiyle ilgili konuşan Bonfil, "Sanayicilik çok stresli. Ben herkese sanatı tavsiye ediyorum. Psikologa gideceğine, doktora gideceğine sanatla uğraş. Fotoğraf çekerken her şeyi unutuyorsunuz. Beni çok rahatlatıyor. Bu stresli iş hayatında hayatta kalmama yarayan hobim" dedi.

Sergisinde seçtiği konuyla insanlara mesaj vermeye çalıştığını ifade eden Bonfil, fotoğrafların hepsinin hayvan portrelerinden oluştuğunu ve dünyanın değişik yerlerindeki hayvanat bahçelerinde çektiğini söyledi. Bonfil, "Günümüzde insanlarla hayvanlar arasındaki ilişkinin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Hem dünyadaki ekosistem için hem de bizim ayakta kalmamız için çok önemli. Ekosistemi bozduğumuz sürece ayakta kalmaya ve yaşamaya devam etmekte zorlanacağız. Uzak Doğulular tabiatı yenmeye çalışmaz, tabiatla uyumlu yaşamaya çalışır. Ama biz Avrupalılar tabiata hükmetmeye çalışıyoruz. Bu mümkün değil.Tabiatla barışmalıyız. İnsanlarda duyarlılık oluşturmak istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mos-Art Sanat Galerisi'nin ve galerideki ilk serginin açılış kurdelesi kesildi. Serginin Eylül ayına kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!