Manisa’nın 25 yıllık imar planı onaylandı

Güncelleme Tarihi:

Manisa’nın 25 yıllık imar planı onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

MANİSA Belediyesi Meclisi’nde üç aydır tartışmalara neden olan yeni imar planı MHP ve CHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla geçti.

Haberin Devamı

 


MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni planın Manisa’nın 25 yılını kapsadığını dile getirdi.
‘Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı’nın görüşüldüğü gündem maddesi için söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci, daha önceki iki toplantıda kendi gruplarının “Hayır” oyu vermesine karşın, bu kez “Evet” deme kararı aldıklarını söyledi. Erkenci, gerekçelerini “1989 yılından beri Manisa’nın yeni imar planına ihtiyacı olduğunu söyledik. Daha önceki toplantılarda yeni imar planı ile ilgili sıkıntılarımızı dile getirdik. Bu sıkıntılarımızın önemli kısımlarının giderildiğini gördük. Yeni imar planına mükemmel bir plan diyemeyiz. Askıya çıkacak, itirazlar olacak ve değerlendirilecek. Sorumlu muhalefet anlayışı içerisinde, yeni imar planı içimize sinmese de Manisa’nın önünü açılması için ‘Evet’ demekte karar kıldık” diye açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti ‘hayır’ dedi

AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Çelik, yeni imar planının Manisa’nın büyükşehir olmasından sonra yapılması gerektiğine inandıklarını ve yeni planda büyük eksikliklerin göze çarptığını dile getirerek, oylamada “Ret” oyu kullanacaklarını söyledi. Bağımsız meclis üyesi Fatma Tunçkan da kendisinin Belediye Başkanı Ergün tarafından haksız iftiralara ve hakaretlere uğradığı gerekçesiyle yeni plana “Ret” oyu vereceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni imar planının oylamaya sundu. Oylamada yeni imar planı CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, AK Parti ile bir bağımsız üye “Ret” oyu verdi. Bağımsız üye Ömer Bingöl çekimser kaldı.

ÖNÜMÜZ AÇILDI
Başkan Cengiz Ergün, yeni imar planını meclisten geçmesiyle Manisa’nın 25 yıllığına önünü açtıklarını ifade etti. Başkan Ergün, 15 aylık yeni imar planı çalışmasında sona ulaştıklarını dile getirerek, “Yaklaşık üç aydır meclisin gündemine geldi-gitti. Meclisten geçirmek için çok büyük eziyetler yaşadık. Ancak şimdi mutlu sona ulaştık. Manisa’nın menfaatine olan bir şeyde hem fikir olmamız gerekirken, bunu başaramadık. Ancak yeni imar planını meclisten geçerek kabul edilmesi Manisa için büyük bir olay. Biz 23 yılda başarılmayanı başardık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!