Manisa halkı yine meydandaydı

Güncelleme Tarihi:

Manisa halkı yine meydandaydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 10:25

MANİSA'nın Turgutlu ve Kula ilçelerinde darbe girişimine tepkilerini göstermek isteyen vatandaşlar, protokol üyelerinin de desteğiyle meydanlarda toplandı.Turgutlu'da vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmek için yine sokaklara döküldü.

Haberin Devamı

 AK Parti MYK Üyesi, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Ongun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Türker, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da 50.Yıl Alanı'na gelerek darbe girişimine tepkilerini gösteren vatandaşlara destek verdi. Protokol üyeleri, yere serili hasırlara oturup vatandaşlarla sohbet etti.
AK Parti Manisa Milletvekili Baybatur, darbe girişiminin halk sayesinde başarılı olamadığını söyleyerek, "Sakın provokatif eylemlere gelmeyin, birileri suçsuz günahsız askerlerimize de saldırmamızı istiyor. Bu şekilde prokove edip sözüm ona bu darbeyi meşru hale getirmek istiyorlar. Ama siz şuana kadar böyle kurulan pis, kirli tezgaha gelmediniz, bundan sonra da gelmeyeceğiz. Polisimiz görevinin başındadır, bütün kışlalar nizamiyeler tutulmuştur. Dine ne kadar hizmet eden, vatana ne kadar hizmet eden varsa başımızın tacıdır. Korkmayın, sizin bu dik duruşunuz, ferasetiniz birilerinin dengesini bozdu, birilerini korkutuyor, korkutmaya da devam ediyor. Birileri burayı Suriye yapmak istiyor ama yapamadılar, yapamayacaklar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Manisa halkı yine meydandaydı

KULA'DA DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM
Düzenlenen darbe girişimine karşı Kulalılar da demokrasi nöbeti tutuyor. İlçe Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, Cumhuriyet savcıları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce Kulalı Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Gece de şehitler için Kuran okundu. Meydannda bir araya gelen Kula protokolü ve vatandaşlar, birlik beraberlik mesajı verdi.

Manisa halkı yine meydandaydı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!