Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:40

CUMHURİYET BAYRAMININ 92. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER CUMHURİYET MEYDANINDA ATATÜRK VE MİLLİ EGEMENLİK ANITI'NA ÇELENK SUNULMASIYLA BAŞLADI.

Cumhuriyet Bayramının 92. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler Cumhuriyet Meydanında Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Murat Baybatur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, vali yardımcıları, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Jandarma Komuytanı Alb. Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla tören sona erdi. Burada günün anlam ve önemine ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 92 yıl geçtiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.Yıldönümünü yarın kutlayacağız. Bugün çelenklerimizi koyduk, bayram resmen başlamış oldu. 92 yaşında bir Cumhuriyetimiz var. Cumhuriyetin ne anlama geldiğini, Türkiye’de, Ülkemizde başarılanın ve 92.Kuruluş yıldönümünü kutladığımız olgunun ne anlama geldiğini anlamak istersek komşularımıza bakabiliriz. Her şey orada çok net gözüküyor, gerçekten Ülkemizin, Milletimizin, Devletimizin başardığı olağanüstü bir proje bu ‘Türkiye Cumhuriyeti Projesi’. 92.Yıldönümünü beraberce kutlayacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!