Manisa Büyükşehir'in kredi notu 'AA'

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirin kredi notu AA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 16:25

Manisa Büyükşehir'in kredi notu 'AA'

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin notunu yatırım yapılabilir seviyesini yüksek not basamağı olan 'AA' olarak açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu notun yalnızca Manisa değil, ülke ekonomisi açısından da önemine vurgu yaparak, "Bu bizim için büyük gurur" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 13 Ekim 2017 tarihinde yayınladığı bültende, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal uzun vadeli kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin yüksek not basamağı olan 'AA' olarak belirlediğini açıkladı. Fitch Ratings tarafından yayınlanan raporda, Manisa Büyükşehir Belediyesinin derecelendirme notuna etki eden kilit faktörler olarak, Fitch Ratings, tarafından derecelendirilmiş İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri'nin aksine, 6360 sayılı kanun ile kısa bir zaman önce Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasına rağmen, güçlü bir faaliyet marjlarının olduğu açıklandı. Raporda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı gelişmekte olan yerel ekonomik canlılığı ve maliyet disiplini sayesinde, elde edilen güçlü ve istikrarlı faaliyetleri ile özellikle sermaye yatırımlarındaki artışlar kapsamında, ulusal uzun vadeli kredi notunu 'AA' olarak belirlediğini açıkladı.

BÜYÜKŞEHİRE AİT ŞİRKETLER DE YER ALDI

Fitch Ratings'in, raporunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşları da yer aldı. Bununla ilgili olarak; Besot A.Ş., Manulaş A.Ş. ve Spilaş A.Ş.'nin de herhangi bir finansal borçlarının bulunmamasından dolayı, Büyükşehir Belediyesi için risk oluşturmadığı belirtildi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ile ilgili değerlendirmede ise, 2014 yılında yeni kurulmuş kamu sektörünün herhangi bir dış borcunun bulunmadığı, yatırımlarına yönelik borçlarını kendi kaynakları ile finanse ettiği, bu kapsamda MASKİ'nin, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden ve belediye şirketlerinden herhangi bir sübvansiyon ya da transfere ihtiyaç duymadığı kaydedildi.

"GURUR DUYUYORUZ"

Fitch Ratings'in değerlendirme notunun hem Manisa hem de Türkiye'nin ekonomisi için önemli olduğunu dile getiren MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, değerlendirme notunun "AA" olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Başkan Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, 2009 yılından itibaren sürdürmüş olduğumuz güçlü ve istikrarlı mali disiplinimizden taviz vermeden, Büyükşehir Belediyemizin tüm kaynaklarını, Manisalı vatandaşlarımızın yerel ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak, yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor ve bundan sonra da artarak devam edecek. Büyükşehir Belediyemizin 2015-2019 dönemini kapsayan yatırım programı doğrultusunda, 17 ilçemizde devam eden ve planladığımız tüm yatırımlarımızın finansman ihtiyacının karşılanması ancak Büyükşehir Belediyemiz'in mali kaynaklarını, gelir ve gider dengelerini iyi planlama, programlama, uygulama ve kontrol edilmesi halinde güçlü kalabilmektedir. Bu kapsamda; uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu tarafından ilk defa alınmış olan, ulusal uzun vadeli yüksek kredi notu, Manisa Büyükşehir Belediyemiz'in kredibilitesi en yüksek kuruluşlar arasına girmesine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!