Manisa Büyükşehir'den, Vakıflar'a restorasyon sitemi

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirden, Vakıflara restorasyon sitemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 16:27

Manisa Büyükşehir'den, Vakıflar'a restorasyon sitemi

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Ulucami restorasyon projesinin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geri alınmasının ardından bu kez de Büyükşehir Belediyesi'nin projesini hazırladığı, Gölmarmara İlçesi'ndeki Halime Hatun Külliyesi ve Kervansaray Projesi durduruldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, projesi hazırlanan alanda çalışmayı kendisinin yürüteceği öğrenildi.

Manisa'da tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak için harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğüyle imzaladığı protokolle, Gölmarmara İlçesinde bulunan Halime Hatun Külliyesi ve Kervansaray Restorasyonu Projesi'ni üstlendi. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tarihi yapının restorasyonunun, Büyükşehir Belediyesi'nden alındı. 16'ıncı yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen tarihi yapının, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edileceğinin açıklanması Büyükşehir Belediyesi'nin tepkisini çekti. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, daha önce de uygulama aşamasına gelen Ulucami Restorasyon Projesi'ni Büyükşehir Belediyesi'nden alındığı hatırlatıldı.

"DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

Tarihi Ulucami restorasyon projesinin de benzer şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesinden alındığını hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, "Tabii ki projenin kimin yaptığı değil, Manisa'mızda bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması önemli. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyemiz projeyi belli aşamaya kadar getirdikten sonra böyle bir hamle yapılıyor olması, düşündürücü. Olumsuz düşünmek, siyasi olduğunu düşünmek istemiyoruz. Ancak art arda iki projemize böyle el atılıyor olması kafalarda soru işaretleri bırakmıyor değil" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!