Manisa Büyükşehir, 3 milyonluk cezayla karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehir, 3 milyonluk cezayla karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 16:56

Manisa Büyükşehir, 3 milyonluk cezayla karşı karşıya

Haberin Devamı

MANİSA'da, 1965 yılında yapılan ancak yapı ruhsatı arşivlerde bulunamayan Büyükşehir Belediyesi Muammer-İsmail Cider Huzurevi kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ruhsat olmamasından dolayı 3 milyon liraya varan bir ceza kesebileceğini ve huzurevini kapatılabileceğini belirterek, yetkililerden destek beklediğini söyledi.

Manisa Valiliği'nin organizasyonuyla kentteki sivil toplum kuruluşları, Manisa Polisevi'nde buluştu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, toplantıda STK'larla işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı. Toplantıya katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Manisa'da trafik sorununa dikkat çeken Ergün, Öğretmenevi Kavşağı'nda süren çalışmaların yılbaşında bitirileceğini ve trafiğin rahatlayacağına anlattı. Elektrikli otobüs projesinin de Haziran ayında hayata geçeceğini dile getiren Ergün, 20 adet 18 metrelik, 2 adet de 25 metrelik elektrikli otobüslerin hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

HUZUREVİ KAPATILABİLİR

Cengiz Ergün, toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Muammer-İsmail Cider Huzurevi'nin kapatılabileceğini söyledi. 1965 yılında yapılan huzurevinin yapı ruhsatının bulunmadığını kaydeden Ergün, "Yasal düzenlemeler nedeniyle ruhsat alınamaması gibi bir durum ortaya çıktı. Mevcut belediyenin arşivlerinde bu binanın yapı ruhsatı yok. Bulunamıyor. Sonuçta biz, 2009 yılında göreve geldikten sonra arşivleme sistemini taratarak yeni bir arşiv oluşturma çalışması başlattık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ruhsatın olmaması durumunda 3 milyona varan bir para cezası, ardından kapatma konusunu gündeme getiriyor. Bu nedenle biz de burayı kapatma yoluna gideceğiz. Kanunlar el veriyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınarak misafirhane adı altında devam edilmesini istiyoruz. Müsaade edilmezse 25 yıldır orda bulunan vatandaşları kapının önüne koyma noktasına geliyoruz. Bu durum bizi gerçekten üzmekte. 2009 yılında göreve geldiğimizde ilk işimiz bu huzurevini düzenlemek olmuştu. Akan çatıları, kayan basamakları düzenledik, yangın merdivenlerini yaptık. Ama bugün o huzurevi yıkılma noktasına geldi. İnşallah en kısa sürede gerekli düzenlemeleri yaparız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir huzurevi yapma girişimlerini başlattıklarını kaydeden Ergün, çevre yolunun yanında huzurevi ve Alzheimer merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!