Manda Yuvası gala yaptı

Güncelleme Tarihi:

Manda Yuvası gala yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 01:40

‘Manda Yuvası’ filminin Ankara’daki galasına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, filmle ilgili, “Güzel bir film izledik. Bol bol güldük. Filmde köylü kurnazlığını gördük” dedi.

Haberin Devamı

İlyas İlbey ve Yasemin Yalçın’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Manda Yuvası’ filminin Ankara galası, Kızılay Büyülüfener Sineması’nda yapıldı. Gösterimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda sinemaseverle birlikte izledi. Kılıçdaroğlu, filmin ardından yönetmen İlbey ile oyuncular adına Yasemin Yalçın’a plaket sundu. Kılıçdaroğlu, “Güzel bir film izledik. Bol bol güldük. Filmde köylü kurnazlığını gördük. Bu bir çevre filmi. Umuyorum çevreye her zaman sahip çıkarız. Filmin sonunda Neşet Ertaş’ın güzel sesi ve yorumu vardı onu da rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
Köyünde çektiği filmde akrabalarını da oynattığını belirten İlbey, filmle ilgili şunları söyledi:
“O canım doğanın içerisinde korkunç bir HES yaptılar. HES’e karşı oluruz, olmayız, memleketin yararınadır, değildir bilemem. Fakat HES projesi bitti, köy ablukaya alındı. 6 metre derinliğinde, 12 metre genişliğinde koca bir kanal, etrafında bir tel örgü yok. En son 4 gün önce üç ceylan telef olmuş. Bugün ceylan, yarın çocuk, öbür gün insanlar. Kanala hapsedilmiş bir köy. Burada atlar, eşekler, mandalar, kuzular, insanlar yuva yapmışlar koyun koyuna yatıyorlar. Manda Yuvası ismi oradan geliyor.”
Manda Yuvası filminde ayrıca Kadir Çöpdemir, Kemal Kuruçay, Seray Sever, Kemal Kocatürk ve Eylem Şenkal yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!