Manavgat'ta orman yangını tedbirleri görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta orman yangını tedbirleri görüşüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:52

Manavgat'ta orman yangını tedbirleri görüşüldü

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT İlçe Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kaymakam Mustafa Yiğit başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda orman yangınlarına karşı alınacak tedbirleri görüştü.
Kaymakamlıkta gerçekleşen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşat Kutalmış Şenol, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Müftü Mustafa Atilla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömür Ozan Çakal, İlçe DSİ Şube Müdürü Şevki Avcı, Liman Başkanı Deniz Kaya, İlçe Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış, Taşağıl Orman İşletme Müdürü Hasan Çiçek, Köprülü Kanyon Milli Park Şefi Ercan Özcan ve diğer yetkililer katıldı.
Yaz sezonunun başlamasıyla Manavgat ve çevresinde yaşanması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, yangın sırasında alınacak tedbirler ve yapılması düşünülen çalışmaların görüşüldüğü toplantıda orman yangınları konusunda vatandaşın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Toplantıda ayrıca kurumlar arası koordinasyon konusunda bir dizi karar alındı.
Toplantıda orman yangınlarının çıkış sebeplerinin önlenmesi için alınabilecek tedbirlere ağırlık verdiklerini belirten Kaymakam Mustafa Yiğit, "Yangın başladığında neler yapılması gerektiği, hangi kurumun nasıl çalışması gerektiği ve kurumlar arası koordinasyon konularını değerlendirdik. Bir yangın durumunda kimlerin, nasıl ve ne şekilde müdahale edeceği, hangi kurum ve kuruluşların araç ve gereçlerinden nasıl faydalanılması gerektiği konusunda da görev bölümü yapılması kararlaştırıldı. İnşallah ilçemizde ve ülkemizde orman yangınlarını yaşamayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!