Manavgatlı öğrenciler Polonya'da

Güncelleme Tarihi:

Manavgatlı öğrenciler Polonyada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 13:54

Manavgatlı öğrenciler Polonya'da

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi'nin de yer aldığı Erasmus projesi kapsamında final toplantısı Polonya'da gerçekleştirildi.
Polonya'nın Wroclaw kentinde AB Erasmus projeleri arasında yer alan "Kayıtsızlığa hayır, Avrupa'da mülteci ve göçmen sorunu" adlı projenin son toplantısı yapıldı. Almanya, Finlandiya, Estonya, Slovakya ve İtalya'dan okulların ortağı olduğu proje kapsamında çeşitli toplantılar ve seminerler düzenlendi. Toplantıya katılan öğrenciler Wroclaw Belediye Başkanı Rafal Dutkiewicz'i ziyaret ederek kentte yaşayan göçmen ve mülteciler hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında şehir meydanında mülteci sorununa ve ayrımcılığa karşı öğrenciler bir de yürüyüş yaptı.
Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinden Beyza Nur Özben, "2 yıldır bu proje ekibinde yer almaktayım. Bu proje bana çok büyük katkılar sağladı. Proje sayesinde uluslararası bir ortamda farklı öğrencilerle sürekli İngilizce konuştum. Kendime olan güvenim arttı. Farklı fikirlere, kültürlere olan önyargılarım azaldı. Mülteci ve göçmenleri yakından tanıma, sorunlarını inceleme fırsatı buldum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!