Manavgatlı öğrenciler İtalya'da

Güncelleme Tarihi:

Manavgatlı öğrenciler İtalyada
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:10

 Manavgatlı öğrenciler İtalya'da

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi ekibi İtalya'da Erasmus+ KA2 yenilikçi eğitim metotlarının geliştirilmesi için proje toplantısına katıldı.

AB tarafından uygulanan Erasmus projeleri kapsamında Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi, Litvanya, İtalya, Macaristan, Romanya, Yunanistan ve Polonya'dan proje ortaklarıyla birlikte 'Flipped classroom - Tersyüz edilmiş sınıf' diye adlandırılan farklı eğitim metotlarının geliştirilmesi amacıyla İtalya'daki ilk toplantıya katıldı.

Proje ekibi İtalya'nın Montefiascone kentinde düzenlenen Reversed Roles at School: Flipped Classroom and Learning Through Teaching isimli Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısına katıldı. Namık Karamancı Fen Lisesi'nden 2 öğretmen ve 3 öğrencini katıldığı toplantıda geleneksel eğitim metotlarına alternatif oluşturulmasının planlandığını belirten Okul Müdürü Hasan Kökçü, "Tersyüz edilmiş sınıf diye adlandırdığımız yenilikçi bir eğitim metodunu geliştirmek için 2 yıl birlikte çalışacağız. Proje ekibinde yer alan öğrenciler öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ders videoları ve içeriklerini evlerinde izleyerek derslerini yapacak ve okulda konu ile ilgili etkinlik ve alıştırma yapacak" dedi.

İtalya'da 5 gün boyunca tersyüz edilmiş sınıf eğitim modelinde hem öğretmen hem de öğrencilerin rahatlıkla kullanabilecekleri web araçları ile ilgili grup ve atölye çalışmalarına katıldıklarını söyleyen projeden sorumlusu İngilizce öğretmeni Hasan Biber, "Moovly programını açıklayan öğrencilerimiz ayrıca ülkemizi, şehrimizi ve okulumuzu tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Teknik konuların haricinde bir münazaraya katılan öğrencilerimiz İngilizce becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Son gün yaptığımız proje yönetim ve değerlendirme toplantılarında ise önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaları planladık" diye konuştu.

İtalya çalışma toplantısına katılan öğrencilerden Kaan Peker, Nurullah Aksay ve Sıdıka Ünal da ilk defa yurtdışına çıktıkları ve hem yabancı dil becerilerini geliştirebilme hem de eğitimsel amaçlar için kullanılabilecek bilişim araçları ile ilgili bilgi ve yeterliğini arttırma fırsatını bulduklarını söyledi. Projenin bir sonraki öğrenci çalışma toplantısı eylül ayında Macaristan'da gerçekleşecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!