Manavgat'a yat limanı yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Manavgata yat limanı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 10:50

Manavgat'a yat limanı yapılacak

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İnanç Kendiroğlu, Manavgat'a 800 yat kapasiteli yat limanı yapılacağını söyledi.

Antalya DTO tarafından Manavgat'ta bir otelde birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 250 denizci katıldı. Yemekte konuşan İnanç Kendiroğlu, oda olarak üyelerin sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Manavgat'a yapılacak olan yat limanın projesinin hazırlandığını aktaran Kendiroğlu, "Bu proje bugün tamamlandı. Manavgat'a 450'si denizde, 350'si karada olmak üzere toplam 800 yatın bağlanabileceği bir yat limanı yapacağız" dedi.

Manavgat Irmağı'nın denizle buluştuğu noktaya yapılacak olan yat limanıyla ilçeye büyük bir ekonomik girdi sağlanacağını kaydeden Kendiroğlu, "Toplam 410 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan yat limanı için ırmak ağzında düzenlemeler yapılacak. Koruma levhaları ve bariyerler konulacak. Ayrıca ırmak giriş çıkışlarıyla çeşitli noktalara harekete duyarlı kameralar konulacak böylelikle Manavgat'tan insan ticaretinin de önüne geçilecek" diye konuştu.

Kendiroğlu, projenin dün akşamüzeri kendisine ulaştığını belirterek, maliyetinin yapılacak olan hesaplamaların ardından ortaya çıkacağını ancak gerekli izinleri alarak yat limanı inşaatına en kısa sürede başlayacaklarını vurguladı.

Antalya bölgesinde yat ve teknelere plaka tanıma sisteminin uygulanmaya başlayacağını da belirten Kendiroğlu, bunun için pilot bölge olarak Manavgat'ın seçildiğini belirtti. Kendiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknelerin hepsine plaka verilecek. Kimileri özel plaka alacak, kimileri de ticari plaka. Ticari plakada ise tur tekneleri farklı, yolcu tekneleri farklı plakalarda olacak. Her plakanın güzergahı belli olacak, yolcu alacakları yerler belli olacak. Plaka sistemiyle artık her isteyen istediği gibi taşıma yapamayacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!