Manavgat meclis toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgat meclis toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 13:30

Manavgat meclis toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Side'deki ek hizmet binasında yapıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in başkanlığındaki meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Hakkari Şemdinli'de terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit olan askerler ve korucular için başsağlığı diledi. Eylül ayında Manavgat Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler ve Manavgat Belediyesi'ne layık görülen ödüller ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Sözen, bazı basın organlarında ve sosyal medyada Manavgat Belediyesi'ni hedef alan haberlerle ilgili sitemde bulundu.

Başkan Sözen, "Her kişinin, ahlaki değerler, etik kurallar içerisinde mesleğini en iyi şekilde yapma, topluma hizmet etmek gibi kutsal bir sorumluluğu vardır. Basını önemsiyorum, önemli bir görev yapıyorlar ancak işinin bilincinde olmayanlar var. Herkesin Manavgat Belediyesi'ni eleştirme hakkı vardır ve bunu dikkate alıyoruz. Hatamız varsa da düzeltiyoruz ancak kurumumuz tehdit edilemez. Manavgat Belediyesi'ni tehdit etmek kimsenin haddi değil, ölçüsünü bilsin" diye konuştu.

Kötü hava koşulları nedeniyle Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal ettiklerini ifade eden Başkan Sözen, Ankara'da tedavisi devam eden Deniz Baykal için meclis üyelerinden dua istedi. Geçen hafta hayatını kaybeden Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu için de başsağlığı dileyen Sözen, Bıyıklıoğlu'nun uzun yıllar siyasetin içinde bulunan, örnek alınacak bir insan olduğunu söyledi. Başkan Sözen'in konuşmasının ardından partilerin grup sözcüleri de şehitler için başsağlığı diledi.

TEMİZLİK KONUSUNDA VATANDAŞ DUYARLILIK GÖSTERMİYOR

Ak Parti grubu adına konuşan Ömer Şahin, belediyenin 2018 tahmini bütçesinin yüzde 70 oranında gerçekleşebileceğini belirterek, temizlik ve otopark sorunlarının ivedilikle halledilmesi gerektiğini, söyledi. Ömer Şahin, temizlik konusunda halkın ve özellikle çocukların bilinçlendirilmesi için eğitim faaliyetlerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılması gerektiğine dikkat çekti. Temizlik ile ilgili eleştiriye katıldığını belirten Başkan Sözen, "Maalesef vatandaşımızdan istenen duyarlılığı göremiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak öğrenciler için programlar, brifing düzenlenebilir. Görevli arkadaşlarımız bu konuyla ne yapılabilir incelesinler" dedi.

Ardından görüşülen 9 gündem maddesi, CHP ve MHP'li üyelerinin kabul, Ak Partili üyelerin çekimser oylarıyla kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!