Manavgat festivale hazır

Güncelleme Tarihi:

Manavgat festivale hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 11:34

Manavgat festivale hazır

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi, 29 Haziran- 14 Temmuz tarihleri arasında üç festivale ev sahipliği yapacak.

Manavgat Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali, Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali ile Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali 29 Haziran-2 Temmuz, 21'inci Manavgat Barış Suyu Kültür, Turizm, Sanat ve Gençlik Festivali 7- 9 Temmuz ve 16'ncı Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali de 12- 14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SERİ MOTOSİKLET FESTİVALİYLE BAŞLAYACAK

Barış ve dostluğa çağrı yapmak adına üç festivalin maskotu, gagasında zeytin dalı taşıyan güvercin olarak belirlendi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent merkezindeki Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısında festival programını açıkladı. Manavgat'taki festivaller serisi 29 Haziran'da 7'nci Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali ile başlayacak. 2 bini aşkın motosiklet tutkununun katılması planlanan festivalde 8 kez dünya şampiyonu olan Motosiklet Şovmeni Brian Capper sıra dışı gösterisini sunacak. Koray Avcı, Sibel Tüzün ile müzik grubu Kolpa'nın konser vereceği festival 2 Temmuz'da sona erecek.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Motosiklet Festivali'nin ardından 7 Temmuz'da ise 21'inci Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali başlayacak. Festivalde; Funda Arar, Kıraç, Demet Akalın, Zakkum, Pamela, Yüksek Sadakat gibi sanatçılar konser verecek. Cem Yılmaz, Nevşin Mengü, Mirgün Cabas'ın söyleşiler gerçekleştireceği festival 9 Temmuz'da sona erecek.

ANADOLU ATEŞİ ANTİK SİDE'DE

Serisinin son halkasını ise 16'ncı Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali oluşturuyor. Antik Side'de gerçekleştirilecek festivalde, kültür ve sanat ekinlikleri düzenlenecek. Festivalin tüm konserleri ise ücretsiz izlenebilecek. 12 Temmuz'da başlayacak festivalin ilk günü Anadolu Ateşi Dans Grubu gösteri sunacak. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın da konser vereceği festival, 14 Temmuz'da sona erecek.

"BU YIL DAHA BÜYÜK SES GETİRECEK"

Basın toplantısında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin her yıl 4 milyon turist ağırladığını söyledi. İlçe halkı ve turistlerin festivaller sayesinde paylaşımın tadına varacağını kaydeden Başkan Sözen, "Irmağı, şelalesi, denizi ve tarihiyle eşine az rastlanır ilçemizde düzenleyeceğimiz festivallerle daha büyük ses getireceğiz" dedi.

Manavgat'ın marka kent olması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Şükrü Sözen, "Manavgat 'marka kent' olma yolunda çok ciddi mesafe aldı. Manavgat, 12 ay enerjik bir kent. Festivallerimizin buba katkısı çok fazla, o yüzden çok önemsiyoruz. Turizm kentiyiz. 250 bin yatak kapasitesinden bahsediyoruz, 25 bin esnaftan bahsediyoruz. Yaptığımız etkinliklerin onların hayatına da ekonomik bazda katkı yapmasını istiyoruz. Turizme katkı yapmasını istiyoruz" dedi.

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın tüm ilçelerden kent merkezine başlattığı adalet yürüyüşünün festival programıyla aynı zamana denk geldiğinin hatırlatması üzerine Başkan Şükrü Sözen, "Festival programımız ve tarihleri daha önceden belirlenmişti. Evet, il başkanlığımız böyle bir program hazırladı. Enerjimiz, heyecanımız hepsine yeter. Oradaki gelen dostlarımıza da ev sahipliği yaparız. Yürümemiz gerektiği kadar da yürürüz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!