Mamaklı öğrenciler Z Kütüphane'yi çok sevecek

Güncelleme Tarihi:

Mamaklı öğrenciler Z Kütüphaneyi çok sevecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 11:08

Mamaklı öğrenciler Z Kütüphane'yi çok sevecek

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan Z Kütüphane açılışına katıldı.

Özel tasarımı, teknoloji ve eğlenceyi bir araya getiren ve içerik olarak Zengin Kütüphane olarak nitelenen yeni nesil Z Kütüphaneler öğrencilere okumayı sevdirecek. Şehit Cihan Yıldız İlköğretim Okulu'nda yapılan Z Kütüphane açılışına Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Z Kütüphane açılışında bir konuşma yapan Mamak Kaymakamı Ali Mantı, “Çağımızın en büyük gücü bilgidir. Gençlerimizin bilgiye ulaşması için de bol bol okuyup araştırmaları gerekiyorö dedi. Geleceğe en büyük yatırımın eğitimle yapıldığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Zamanın en büyük silahı bilgidir. O nedenle bilgiye dayalı her şey son derece önemli. Son 15 yılda okullarımızın imkanları artırılıyor" dedi.

AMAÇ, ÖĞRENCİLERİN DAHA ÇOK OKUMASI, ARAŞTIRMASI

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan'da Türkiye genelinde 55 bin okul bulunduğunu dile getirerek, “Şu ana kadar Türkiye genelinde bin okula Z Kütüphane kazandırılmış durumdaö dedi. Açılışta bir konuşma yapan Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'de, “Z Kütüphane ile öğrencilerimizi daha çok okumaya, daha çok araştırmaya yönlendirmek istiyoruzö dedi. Protokol konuşmalarının ardından program öğrenci şiirleri, barkovizyon gösterisi, piyes ve halk oyunları ile devam etti. Protokol üyeleri program sonunda açılışı gerçekleştirilen Z Kütüphane'de incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!