Maltepe Üniversitesi'nde 5. Uluslararası Öğrenci Kongresi gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Üniversitesinde 5. Uluslararası Öğrenci Kongresi gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:25

Maltepe Üniversitesi'nde 5. Uluslararası Öğrenci Kongresi gerçekleşti

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - MALTEPE Üniversitesi'nin 2013 yılından beri her sene düzenlediği Uluslararası Öğrenci Kongresi bu sene 5. kez düzenlendi. Her sene farklı bir tema etrafında toplanan kongrede bu yıl küreselleşme, hareketlilik ve entegrasyon başlıkları konuşuldu. Şimdiye kadar toplamda 43 ülkeden ve 185 katılımcıyı ağırlayan kongre, Maltepe Üniversitesi Marma Otel'de gerçekleşti.

Kongrede konuşan Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şenay Görkem, "Özellikle lisans öğrencileri düzeyinde yapıyoruz çünkü lisans öğrencilerine bu bağlamda çok fazla fırsat yok. Her sene belirlediğimiz konuda öğrencilerin başvurularındaki çalışmalarının özetlerini alıyoruz, değerlendiriyoruz ve uygun bulduklarımıza kabul yazısı yazarak davet ediyoruz. Düzenlediğimiz gezi ile onlara İstanbul'u da tanıtıyoruz. Bu sene özellikle mülteci sorunuyla ilgili çok fazla çalışma var" diye konuştu.

Kongrenin öğrencilere sağladığı faydalara da değinen Yrd. Doç. Dr. Şenay Görkem, şöyle konuştu:

"Aslında öğrenciler için en güzel faydalarından bir tanesi dünyanın her yerinden kendileri gibi iletişim öğrencileriyle tanışmaları. Akademik bağlamda ilk tecrübelerini ediniyorlar. Ayrıca çoğu ilk defa bir uluslararası kongrede kendi başına bir araştırma yapıp, sunuyor. Ek olarak da ortak çalışma alanları oluşuyor. Burada tanışıp daha sonra ortak çalışmalar sürdürebiliyorlar."

Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Vedat Namazcı ise "5. kez düzenlediğimiz bu kongrede ben 4 yıldır görev alıyorum. Farklı ülkelerden değişik öğrencileri alıp burada iletişimle alakalı sunumlar yaptırıyoruz. Her sene verimli geçiyor. Bu sene 18 farklı ülkeden 26 öğrenci var. Şu anda İranlı bir arkadaşımız sunumunu yapıyor. İletişimde küreselleşme, entegrasyon gibi konulardan bahsediyoruz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!