Maliyetini yarı yarıya düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Maliyetini yarı yarıya düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü artırmak için Çinli ortak bulup bu ülkede mermer işleme fabrikası kuran işadamı Murat Aykan, dünyanın dört bir yanına ihracata başladı.

Haberin Devamı

Denizlili işadamı Murat Aykan, maliyeti düşürmek ve dünya pazarlarında rekabet etmek için Çinli Sam Lingi’yle birlikte Çin’de kurduğu mermer işleme fabrikası sayesinde bir yıl içinde 10 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Almanya’nın Stutgart kentinde doğup büyüyen 34 yaşındaki Murat Aykan, 2006 yılında Denizli’ye kesin dönüş yaptı. Ailesi ve kendi birikimleriyle ticarete atılan Aykan, mermer sektörüne girdi. Global Marble Şirketi’ni kuran Aykan, Denizli ve Burdur’daki ocaklarından çıkardığı mermeri işleyip ihraç etmeye başladı.
Dünya pazarlarında daha güçlü rekabet etmek isteyen Aykan, maliyeti düşürmek için Çin’de yatırım yapmaya karar verdi. Geçen yıl 3.5 milyon dolar yatırımla, Çinli ortağı Sam Lingi ile birlikte Xiamen Eyaleti’nde, Türkçe ‘Ejder Taş’ anlamına gelen ‘Dragon Stone’ ismiyle mermer işleme fabrikası kurdu. Denizli ve Burdur’daki ocaklarından çıkardığı blok mermerleri Xiamen Eyaleti’ndeki fabrikasında işletmeye başlayan Murat Aykan, bir yıl içinde 10 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Haberin Devamı

Yüzde 40 avantaj
Xiamen Eyaleti’ndeki fabrikasında işlettiği mermerleri Denizli’deki şirketi aracılığıyla ihraç ettiğini belirten Aykan “Çin’deki teşvikler ve ucuz işgücü nedeniyle maliyeti yüzde 40 oranında düşürdük. Bu sayede dünya pazarlarında rekabet edebiliyoruz. İşlenmiş mermerleri Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Mısır ve Duabi’ye ihraç ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!