Malatya'da emeklilere sosyal tesis

Güncelleme Tarihi:

Malatyada emeklilere sosyal tesis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 14:29

Malatya'da emeklilere sosyal tesis

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere hizmet veren Hürriyet parkındaki eski nikah dairesi, emeklilere tahsis ediliyor.
Yeni Nikah Sarayının yapılmasıyla boşa çıkan binanın tadilatı yapılarak, emekli vatandaşların zamanlarını geçirebilecekleri bir mekan haline dönüştürülüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolörlüğünde yapılan düzenlemeler sonrasında, emekli vatandaşlar önemli bir sosyal merkeze kavuşmuş olacaklar.
Eski nikah dairesinde yapılan tadilat sonunda emekli vatandaşlar için her türlü sosyal imkan düşünüldüğü belirtildi. Yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında, emeklilerin gün içerisinde sosyal aktivitede bulunacakları, televizyon izleyip sohbet edecekleri 175 metrekare ortak kullanım alanı, 63 metrekare şark odası, 64 metrekare okuma odası, sağlık odası, mescit, çay ocağı, bahçe ve yeşil alanlar bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, eski nikah dairesindeki düzenleme çalışmalarını da engellilere uyumlu bir şekilde yaparak, bu hizmetlerden engelli vatandaşların da faydalanmasını sağlayacak. Tadilatı büyük oranda tamamlanan binanın en kısa sürede hizmete girmesi planlanıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!