Malatya Büyükşehir Belediyesi 163 kamerayla trafiği izliyor

Güncelleme Tarihi:

Malatya Büyükşehir Belediyesi 163 kamerayla trafiği izliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 13:00

Malatya Büyükşehir Belediyesi 163 kamerayla trafiği izliyor

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA) - MALATYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Trafik Kontrol Merkezi tarafından, Malatya trafiği 7 gün 24 saat izleniyor.

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Kontrol Merkezinin, trafikte yaşanan sıkışıklıklara anında müdahale etmek, sinyalize kavşakları yönetmek ve toplu taşıma araçlarını takip etmek amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığı belirtildi. 

Trafik Kontrol Merkezi tarafından, Malatya trafiğinin 163 kamerayla izlendiği belirtilirken, bu kameralardan 48'i merkezdeki büyük kavşaklara, 106'sı Trambüs istasyonlarına, 9'u Trambüs trafo binalarına yerleştirildiği kaydedildi.

Trafik Kontrol Merkezi'nde, trafik ağındaki tüm mevcut sistemler, alt sistemler ve sensörler uzaktan kontrollü kumanda edildiği,  merkezden toplanan veriler ile tüm trafik ağının en etkin biçimde yönetildiği belirtildi. Trafik Kontrol Merkezi'nde belirlenen yönetmelikler doğrultusunda, toplu taşımada güven ve kaliteyi arttırmak için araç takip sistemi ve araç içi kameraların da izlendiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!