MAKÜ'lü akademisyenler hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

MAKÜlü akademisyenler hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 18:15

MAKÜ'lü akademisyenler hakim karşısında

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli akademisyenlerin yargılamasına Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada ifade veren öğretim görevlisi S.B. çocuklarının iyi derecede İngilizce öğrenmelerini istediği için FETÖ'ye ait okula gönderdiğini belirtti. Evindeki ve MAKÜ Çavdır Meslek Yüksekokulu'ndaki bilgisayarının hack'lendiğini iddia eden S.B., "2008 yılında görev yaptığım Burdur merkezdeki okuldaki sabit telefon bile dinleniyordu" dedi.

"KİŞİSEL BİLGİLERİM ÇALINMIŞ OLABİLİR"

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Yüce, "Seninle kim uğraşıyor. FETÖ sana da mı kumpas kurdu?" diye sordu. S.B., soruya, "Bilemiyorum" diye cevap verdi. FETÖ'nün mahrem ya da açık hiçbir biriminde yer almadığını iddia eden S.B., "ByLock iddiası da kesin ve güvenli değildir. 229 gündür tutukluyum. Kişisel bilgilerim çalınmış olabilir" dedi.

"FİŞLENDİM" İDDİASI

MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Y.K. ise savunmasında "Burada olmamda etkili olan FETÖ/PDY'ye değil. Akademisyenler arası kıskançlık nedeniyle buradayım" dedi. Y.K., 7 Haziran seçimleri öncesi CHP milletvekili adaylarının kendisini ofisinde ziyaret ettiğini, birlikte çay içtiklerini belirterek, "Bundan dolayı fişlenmiş olabilirim" dedi.

Daha önceki duruşmada "Her Türk erkeği gibi eşimden başkasından talimat almam" diyen Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. M.D. ise "15 Temmuz'u desteklemedim. Cezaevinde olmam nedeniyle eşim ve çocuklarım mağdur oldu" diye konuştu.

Hapishanede bulunmasından dolayı psikolojik olarak yıprandığını, rahatsızlandığını anlatan M.D., şunları söyledi:

"Günde 4 ilaç kullanıyorum. Terörist muamelesi gördüm. Rencide edildim. Bu topraklarda doğdum büyüdüm. Herkes kadar özgür yaşamaya hakkım var. 8 aydır özgür değilim. Hiç bir örgüte üye değilim. Eğitim Bir- Sen diye bir sendikaya üyeyim. Psikolojim hapishanede olmayı kaldırmıyor. Daracık bir mekan, 25 kişilik koğuşta 5 kişi yerde yatıyor. İşlemediğim bir suçtan dolayı daha fazla tutuklu kalmak istemiyorum."

Yargılama sonunda akademisyenler S.B. ve Y.K'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Yüce'nin 'red' oyuna karşılık M.D.'nin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!