MAKÜ'de Türk Dil Bayramı etkinliği

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde Türk Dil Bayramı etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 17:21

MAKÜ'de Türk Dil Bayramı etkinliği

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Türk Dil Bayramı dolayısıyla düzenlenen söyleşide Türk dilinin tarihi geçmişi ve dil bilincinin geliştirilmesi konuşuldu.

MAKÜ'nün 10'uncu kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen 'Türk Dil Bayramı' etkinliği, Avşar Han Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı ve Türkçe Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan Ülper yaptı. Daha sonra da oturum başkanlığını Doç. Dr. Ülper'in yaptığı söyleşiye geçildi.

Söyleşide Türk dilinin tarihi geçmişini ana hatlarıyla anlatan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Rıza Oğraş, Karamanoğlu Mehmet Bey'in yayınladığı ferman ile birlikte dil bayramının kutlandığını belirtti. Türkçe üzerine ilk araştırmaları yabancı Türkologların yaptığını aktaran Yard. Doç. Dr. Oğraş, ülkemizde ise cumhuriyetin ilanından sonra Türkolog yetiştirilmeye başlandığının altını çizdi.

Eğitim Fakültesi öğretim Doç. Dr. Hülya Yazıcı Okuyan da çektiği fotoğraflarla birçok dükkanın isimlerinin yabancı olduğuna dikkati çekerek, dilin bir aktarım aracı olmadığını vurguladı. Doç. Dr. Yazıcı, dilin ulusal bilincin gelişmesi için araç olduğunu, hem bireysel hem de toplumsal olarak dil bilincinin geliştirilmesi için çalışılması, ulusal bir dil politikası uygulanması gerektiğini kaydetti.

Söyleşinin sonunda Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen 'En Güzel Türkçe Slogan' yarışmasında ödül alanlara ve Türkçeyi güzel kullanan öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!