MAKÜ Bilim Ödülleri Tiran'da verilecek

Güncelleme Tarihi:

MAKÜ Bilim Ödülleri Tiranda verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 10:38

MAKÜ Bilim Ödülleri Tiran'da verilecek

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - ULUSLARARASI Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu ve Bilim Sanat Ödülleri Töreni'nin ikincisi bu yıl Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilecek.

Hizmet ve eserleri ile bilim ve kültür hayatının yücelmesine katkıda bulunan özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişileri veya kurumları; onurlandırmak ve teşvik etmek üzere verilen Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri, bu yıl Arnavutluk'ta sahiplerini bulacak. 4-6 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2'nci Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nda Bilim-Sanat Ödülleri ise 5 Aralık günü verilecek.

MAKÜ, Tiran Üniversitesi ve Türkiye Maarif Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilecek törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da 'Fahri Doktora Payesi' takdim edilecek.

MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz yaptığı açıklamada, "Sempozyum ve ödül törenimizi bu yıl Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinde anlamlı bir yere sahip olan balkan coğrafyası içerisinde yer alan Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenleyeceğiz. Törende bilim ve kültür hayatının yücelmesine katkıda bulunan şahsiyetlere de ödülleri verilecek. Adını gururla taşıdığımız Mehmet Akif Ersoy'un ata toprakları olan Arnavutluk'ta üniversitemizin gururu diyebileceğimiz bu törenin ikincisinin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!