Maketi var gerçeği yok

Güncelleme Tarihi:

Maketi var gerçeği yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2010 00:00

Avukat Uluğ İlve Yücesoy, Seferihisar İlçesi’nde yapılması planlanan devremülk tatil köyü için 12 müvekkilinden yaklaşık 800 bin lira para topladığını, hâlâ inşaata başlamadığını belirtip, şirket yetkililerine karşı alacak davası açtı.

Haberin Devamı

İZMİRLİ  Avukat Uluğ İlve Yücesoy, aralarında Adana Bilgen Koleji ortağı Abdülkadir Arslan, Melahat Kabasakal, Adana Pepsi Bölge Müdürü Erol Leblebicioğlu, Ankara Gimal Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ahmet Erdoğdu ve bankacı Balca Burhanoğlu’nun da bulunduğu 12 müvekilinin Doku Şirketler Grubuna ait Doku M.O. Termal Turizim İnşaat Sanayi Ticaret Limidet Şirketi  ile devre mülk sözleşmesi yaptıklarını, üç yıldır da belirtilen parayı ödemelerine rağmen, bugüne kadar yapılması plalanan termal inşaatına başlanmadığını söyledi. Yücesoy, 12 müvekilinin, yılın yorgunluğunu atmak için büyük hayallerle biriktirdikleri paraları, yapılması planlanan devre mülk ve tatil köyüne yatırdıklarını, ancak üç yıldır inşaata bir çivi bile çakılmadığını, müvekkilerinin dolandırıldığını öne sürdü.
Avukat Yücesoy, dava açan müvekillerinin devre mülklerin sadece maketini görüp, Doku Şirketler Grubuna ait Doku M.O. Termal Turizim İnşaat Sanayi Ticaret Limidet Şirketi ile sözleşme yaptıklarını, yatırdıkları para makbuzlarında ise ismin Dokutermal olduğunu vurguladı. Ayrıca sözleşmede numarası belirtilen arsa üzerinde yapılan tesislerden devre tatil veya devre mülk hakkının verileceğinin ifade edildiğini, ancak sözleşmeyi yapanın Doku M.O. Termal Turizim İnşaat Sanayi Ticaret Limidet Şirketi, arsanın ise Doku Termal Turizm İşletmeciliği Limidet Şirketi’ne ait olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ŞİRKET AVUKATI: TEDBİRLER KALDIRILSIN

İzmir 1 ve 2. Tüketici Mahkeme-si’nde açılan 12 ayrı davada hakimler şirkete ait arsalara ihtiyati tedbir koydu. Son duruşmada, şirketin avukatı Tuncay Karaçoban, “İki ayrı şirket vardır. Şirketlerin birbirleri ile bağı yoktur. Tedbirler ortadan kaldırılsın. Davanın reddini istiyoruz” dedi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

Avukat Yücesoy: Tüketici kandırıldı

Şirketin hiçbir şekilde tüketiciye iyi niyetli davranmadığını, sürekli oyalama taktiğini uyguladıklarını ileri süren Uluğ İlve Yücesoy, “Neden tüketiciyi yanlış anlamaya düşürecek nitelikte bir durum yaratan, arsanın Doku Makina Otomotiv Termal Turizm İnşaat Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait olmadığı belirtilmemiştir? Neden makbuzlarda DokuTermal ibaresi yer almamaktadır? Şirket gazetelere verdiği ilan ve reklamlarla tüketiciyi kandırmıştır. Üstüne arsası olmayan bir şirket ile tüketici bilseydi sözleşme yapar mıydı? Arsası olan şirket neden sözleşmeye taraf olmuyor? Şirketler grubunda ortakları müdürleri ve adresi aynı olan bir şirkettir. Makbuzlarda A.D.’nin  imzası bulunuyor. İki şirket aarsında eğer ki arsa karşılığı kat sözleşmesi yapılmışsa bunun amacı alacaklılardan mal kaçırmaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!