MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin: Helikopterle İstanbul’a gidince öğrendim, iş işten geçmişti

Güncelleme Tarihi:

MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin: Helikopterle İstanbul’a gidince öğrendim, iş işten geçmişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 11:01

KONYA’da darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz, 3’üncü Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 135’nci MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin’in de aralarında bulunduğu toplam 37 rütbeli asker tutuklandı, 15 kişi de adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Moda Deniz Kulübü’ndeki düğüne baskın düzenleyen MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin’in ifadesinde, "Ekibimle helikoptere bindim ve İstanbul’a hareket ettik. Gidince konunun ne olduğunu öğrendik. Artık bizim için iş işten geçmiş oldu" dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Geçen 15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişimi ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, 3’üncü Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 135’nci MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin’in de aralarında bulunduğu 54 asker gözaltına alındı.

Soruşturması tamamlanan askerler, farklı zamanlarda gruplar halinde adliyeye sevk edildi. Tuğgeneral Orhan Gündüz, Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve Yarbay Alparslan Şahin’in de aralarında bulunduğu toplam 37 rütbeli asker çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 15 kişide adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 2 kişinin sorgusunun da sürdüğü öğrenildi.

ASKERE İKİNCİ DALGA OPERASYONU

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu ileri sürülen rütbeli askerler içinde ikinci dalga operasyonu düzenlendi. Gece yapılan operasyona aralarında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nın da görevle askerlerin de bulunduğu 37 asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı, diğer askeri birlikler, lojmanlar ve daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında 16 asker gözaltına alındı. 21 askerin yakalanması için çalışmalarında sürdüğü belirtildi.

MAK FİLO KOMUTANI: İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ

Tutuklanan askerler arasında Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan 2 helikopter ve 6 askeri araçla 7’şer kişilik 6 timle İstanbul’a gidip Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünü basıp aralarında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da aralarında bulunduğu generalleri rehin alıp kaçırdığı öne sürülen askerler de bulunuyor. Baskını düzenleyen 135’inci MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin’in ifadesinde, helikopterle İstanbul’a indikten sonra durumu öğrendiklerini ileri sürerek, "Gideceğimiz görevin tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Ekibimle helikoptere bindim ve İstanbul’a hareket ettik. Gidince konunun ne olduğunu öğrendik. Artık bizim için iş işten geçmiş oldu" dediği bildirildi. Tutuklanan askerlerden bazılarının Fethullah Gülen Cemaatiyle bağlantılı olduklarını itiraf ettiği de belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!