GeriGüzellik Reçeteleri Yaşla Birlikte Kaş Ve Göz Düşüklüğü Sık Görülüyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaşla Birlikte Kaş Ve Göz Düşüklüğü Sık Görülüyor!

Yaşla Birlikte Kaş Ve Göz Düşüklüğü Sık Görülüyor!

"Günümüzde birçok kişinin problemi olan kaş ve göz düşüklüğü ile ilgili merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu anlattı."

Kaş ve göz düşüklüğü günümüzde birçok kişinin yaşadığı bir problem haline gelmiştir. Bu düşüklük bir veya her iki gözde görülebilir. Bazı durumlarda hafif bir sarkma meydana gelir, bazı durumlarda ise kaşların veya göz kapaklarının sarkması göz bebekleri hizasına kadar düşebilir. Bu ve benzeri durumlarda görme kısıtlanır ve hastalarda görme kaybı yaşanır. Kaş dokusu çok yumuşaktır ve zayıflayabilir. Zayıf kaşlar yorgun bir görünüme neden olabilir. Görünümün yanı sıra görsel açıdan da rahatsızlığa neden olabilir.

Çeşitli kaş kaldırma yöntemleri daha genç ve enerjik görünmenizi sağlayabilir. Kaşların yüz ifadeleri üzerinde büyük etkisi vardır. Asimetrik ve sarkık kaşlar ifadeyi azaltabilir ve kişinin özgüven problemleri yaşamasına neden olabilir.
Göz kapağı düşüklüğünün birden fazla nedeni olabilir.

Göz kapağı düşüklüğü göz kapağı kaslarının zayıflamasıyla birlikte ortaya çıkar. Yaşlandıkça göz kapaklarını kaldıran ve açık tutan kaslar zayıflar. Zayıf kaslar ağırlaşır ve yerçekiminin etkisi altına girer. Bazı durumlarda bozukluk doğuştan olabilir. Rahimdeki gelişim sırasında göz kapaklarını açan kaslar az gelişmiş olabilir.

Göz kapağı düşüklüğü ve beraberinde getirdiği problemler nasıl tedavi edilir?

Bella Eyes işleminde kaşlar yukarı çekilerek kaldırılır ve gözler olduğundan daha çekik görünür. Bu işlem; göz kenarlarından, kaz ayaklarından ve göz kapaklarından düşmeye başlayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Uygulama sayesinde kişiler bu sorunlardan kurtulabilmekte ve istedikleri canlı ve genç görünüme kavuşabilmektedir. Aynı zamanda Bella Eyes’a kombine olarak Trinity Lift ameliyatı da sıklıkla yapılır. İkisi de aynı kesiden yapıldığı için hem orta yüz hem de kaş kaldırma aynı anda elde edilir. Cerrahi bir işlem olduğu için mutlaka alanında uzman bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.

En büyük avantajı iz bırakmaması ve kesiğin tamamen saçlı deride kalmasıdır. Operasyon bir gece hastanede kalarak ortalama 7 gün içerisinde normal hayata dönülebilmektedir.

İşlem sonrası bunlara dikkat!

Bella Eyes uygulaması sonrası hızlı ve tamamen izsiz bir iyileşme için bazı koşulların dikkate alınması gerekir. Bu işlem çok uzun ve zor bir cerrahi müdahale olmadığından hastaların ciddi komplikasyon yaşaması beklenmez ancak belirli noktalara dikkat edilerek daha hızlı iyileşme sağlanabilir.

• Yaklaşık bir hafta boyunca yüz üstü yatılmaması tavsiye edilir.

• Doktor tavsiye ve uyarılarına mutlaka uyulmalıdır.

• İlk gün buz uygulamaya devam edilmelidir. Bölgedeki şişlik ve morlukların giderilmesine yardımcı olur.

• Ameliyat sonrası yüzdeki şişlikler yaklaşık 1 hafta içerisinde doğal olarak kaybolacaktır.

• Ameliyat sırasında oluşan ameliyat izleri 2-3 ay boyunca güneş ışığından ve güneşlenme uygulamalarından korunmalıdır.

False