GeriAşk Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi?

Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi?

"Sevgiliniz farklı bir şehirde hatta ülkede yaşıyor olabilir. Böyle bir ilişki kafanızı kurcalıyor ve "Uzak mesafe ilişkileri başarılı olabilir mi?" diye düşünüyorsanız size birkaç önerimiz var."

Uzak mesafe ilişkinizi canlı tutmak istiyorsanuz bunları yapabilirsiniz:

1. Konuşun ama aşırı iletişimden kaçının

Siz ikiniz, günde 20 saat konuşmak zorunda değilsiniz. Çoğu uzak mesafe ilişkisinin ana hatası budur. Uzak mesafe ilişkisi yaşayan çiftler sonsuz telefon ve görüntülü konuşma çağrılarıyla birbirlerinin fiziksel yokluğunu telafi etmeleri gerektiğini düşünüyorlar. Ancak bu davranış kısa bir süre sonra hem sizin hem de ilişkinizin yorulmasına neden olacak.

Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi

2. Anları paylaşın

Sabah kahvenizi içerken ya da spor salonundayken sevgilinize bir fotoğraf gönderebilirsiniz. Eğer sizinle ilgileniyorsa, hayatınızla da ilgilenecektir. Ancak bu durumu sosyal medya hesaplarınıza çevirmeyin, sürekli fotoğraf göndererek onu bunaltmayın.

3. Dürüst davranın

Yanınızda olamasa bile hayatınızı tüm gerçekliğiyle bilmeyi hak ediyor değil mi? Uzakta diye ona yalanlar söylemeyin, yaşadıklarınızı abartmayın ya da saklamayın.

4. Dikkatli olun

Ona ailesi ve arkadaşları hakkında, gününün nasıl geçtiği konusunda sorular sormayı unutmayın. Günlük yaşamındaki anlarına ayak uydurun ve en küçük ayrıntılara ilgi gösterin. Mesafeye rağmen bir çifti birbirine yakın yapan şey budur. Sorunlarını ve kararlarını paylaşın. Tavsiyesini sormakta tereddüt etmeyin. Bu şekilde ona fikrinin ne kadar önemli olduğunu gösterebilirsiniz. 

Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi

5. Yaratıcı olun ve birbirinizi şaşırtın

Aynı anda sinemaya gidin ve aynı filmi izleyin. Her şeyin mümkün olduğunu ve aranızda mesafeler olmadığını hayal edin. İş yerine ya da evine göndereceğiniz sürpriz bir paket ilişkinize heyecan katacaktır. 

6. Yalnız zamanın tadını çıkarın

Sevgiliniz uzakta diye zamanınızı mutsuz geçirmek zorunda değilsiniz. Hayatınızı yaşayın, mutlu kalın çünkü aşıksınız. Aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirin. 

7. Birlikte bir hobi edinin

Aynı spor dalını tercih edebilir, bir çevrimiçi oyunu beraber oynayabilirsiniz. Ortak bir hobi edinmek çiftleri yakınlaştıran önemli maddelerden biridir. 

Uzak Mesafe İlişkileri Başarılı Olabilir mi

8. Birlikte planlar yapın

Vakit buldukça bir araya gelin. Birbirinizin şehrine gitmenin yanı sıra bambaşka yerlerde de buluşabilirsiniz.

9. Bir hedef belirleyin

Geleceği tartışmaktan korkmayın. "Neyi başarmak istiyoruz?", "Ne kadar süre ayrı kalmayı planlıyoruz?", "Bu ilişkiden ne istiyoruz?" gibi soruları cevaplayın. 

MAHMURE ÖZEL

False