GeriEvcil Hayvanlar Süs Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Süs Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süs Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Süs Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

Süs Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Süs Balığı Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

"Herkesin severek baktığı ve evlere neşe veren çok güzel balıklar bulunmaktadır. Özellikle akvaryumda bakılabilen balıklar çok ilgi çekmektedir. Evde veya iş yerinde balık besleyen çok sayıda insan olduğu görülmektedir. Sizler için süs balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Süs balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında rehber gibi merak edilenleri detaylarıyla derledik."

 Balıkları her yaştan insan oldukça çok sevmektedir. Bakımı kolay ve zahmetsiz olduğu için birçok kişinin balık beslemeye yöneldiği dikkat çekmektedir. Tabi balık bakacak kişilerin bu konuda bilinçli olması lazımdır. Çünkü süs balığının beslenme düzeni çok önemlidir. İyi bir bakım ve beslenme ile süs balığının ömrü çok uzun olabilir. 

Süs Balığı Nedir ve Özellikleri Nelerdir? Süs Balığı Bakımı, Yemi ve Üremesi Hakkında Rehber 

Süs balığı çevremizde birçok kişide görebileceğimiz oldukça renkli balıklardır. Çeşitli akvaryum modelleri içerisinde bakılan bu balıklar her zaman için bulundukları yerlere renk katarlar. Özellikle günümüzde evde bakılan en yaygın hayvanlardan birisi süs balığı olarak görülmektedir. 

Süs Balığı Nedir? 

Süs balığı birçok kişinin evde veya başka bir yerde baktığı akvaryum balıklarına verilen isim olarak bilinmektedir. Yani süs balığı bir balık ismi olmayıp akvaryum balıklarının genel adı olarak kullanılmaktadır. Oldukça yaygın bir şekilde süs balığı bakıldığı görülmektedir. Özellikle çocuklar başta olmak üzere insanların önemli bir kısmı süs balıklarını severler. 

Süs Balığı Özellikleri Nelerdir? 

Süs balıkları çok farklı türlerden oluştuğu için her türün kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Yani her süs balığı farklı özelliklere sahip olabilir. Bu balıkların genel özellikleri ise bulundukları alanlara uyum sağlamaları olarak bilinmektedir. Tabi bazı süs balığı türleri birbirleri ile geçinemezler. Bundan dolayı birbiriyle geçinemeyen balıkları aynı akvaryuma koymamak gerekir. 

Süs balıkları eti yenmeyen ve göze hoş gelen balıklar olarak bilinirler. Bu balıkların bakımı çok zor değildir. Bundan dolayı süs balığı bakmak isteyen herkes zevkle bakabilir. 

Süs Balığı Bakımı ve Beslenmesi Süs Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir? 

Süs balıkları doğal yaşamlarında birçok besin bulabilirler. Bu besinleri alarak hayatlarını keyifle sürdürebilirler. Evde süs balığı bakacak kişiler ise özel olarak satılan yemlerden alabilirler. Örneğin Japon balığı bakan bir kişi bu balığa özel satılan yemlerden alabilir. Süs balığı yemleri çok pahalı olmayan yemlerdir. Yani bu balığa bakacak olan kişiler süs balığına rahatça yem bulabilir. 

Süs Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır Doğum Belirtileri Nelerdir? 

Süs balığının üremesi akvaryumda oldukça zordur. Ancak imkansız değildir. Çünkü süs balığının üremesi için uygun bir ortama ihtiyacı bulunmaktadır. Aksi halde üremesi zora girer. Bazı balıklar doğurarak çoğalabilir. Süs balıklarında ise birçok balıkta olduğu gibi yumurtlama yapma vardır. 

Süs balığının üremesini istiyorsanız eğer kullanışlı bir akvaryum almak gerekmektedir. Ayrıca bu akvaryumda bir dişi ve bir erkek balık olması lazımdır. Üremesi istenilen süs balığının yetişkin olması gerektiği de unutmayın. 

Süs Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır? 

 Süs balığı akvaryumu en az 10 litre su alacak kapasitede olmalıdır. Yani balık sayısı arttıkça akvaryumunda büyümesi gerekmektedir. Aksi halde süs balığı için yaşam zor geçecektir. Süs balığı için fanus kullanımı da oldukça yaygındır. Ancak küçükte olsa bir akvaryum almak daha doğrudur. 

Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir? 

Süs balıkları türüne göre farklı balıklarla yaşayabilir. Japon balığı, melek balığı, çöpçü balığı ve teleskop balığı bir arada yaşayabilen türlerdir. Burada önemli olan agresif yapılı balıklar ile barışçıl balıkları ayırmaktır. Yani sakin yapılı balık türleri genellikle barışçıl balıklarla yaşayabilirler. Agresif yapılı balıklar ise sakin balıklar ile anlaşamayabilirler. 

Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür? 

 Süs balığı genellikle 5-7 yıl arasında yaşamaktadır. Tabi iyi bir bakım ile süs balıklarının daha uzun süre yaşamaları mümkündür.

False