GeriEvcil Hayvanlar Shiatsu Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Shiatsu Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Shiatsu Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Shiatsu Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Shiatsu Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Shiatsu Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"İlk olarak Çin İmparatorluğu tarafından geliştirilmiş bir köpek ırkıdır. Kucak köpeği olarak bilinen Shiatsu ırkı sevimli, cana yakın ve arkadaş canlısı olma özellikleri ile bilinmektedir. Nadiren kibirli ve saldırganlık özellikleri de gösterebilir. Shiatsu köpek ırkı hakkında tüm detayları derledik."

Şımartılmaya oldukça yatkın olan Shiatsu iyi bir eğitim allamaları sonucu karakter yapıları ile de sahiplerini oldukça memnun eder. Çocuklar ile aralarının çok iyi olmamasından dolayı erken yaşta sosyalleştirilmeleri çok önemlidir. Ancak diğer köpeklerle ve hayvanlar ile araları gayet iyidir ve uyum sağlayabilirler. Aktif bir yaşantıya sahip olmayan ve apartmanda yaşayan kişiler için oldukça uygun bir arkadaştır. 

 Shiatsu Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 İlk olarak Çin İmparatorluğunda 17. yüzyılda üretilmiş ve büyük bir popülarite kazanmıştır. Çok popüler olan bu köpeklerin o yıllarda başka ülkelere götürülmesi yasaklanmıştır ve uzun yıllar bu şekilde devam etmiştir. Sonraki zamanlarda İngiltere’ye götürülmeleri ile birlikte tüm dünyaca bilinen bir köpek türü olmuştur. Sevecenliği ve arkadaş canlısı olmaları nedeni ile insanlar tarafından oldukça tercih edilen Shiatsu zekâları ile de insanları kendisine hayran bırakmaktadır. Sahiplerine oldukça bağlı olan bu köpekler çok samimi ve yakın bir dost olabilirler. 

 Shiatsu Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Uzun tüyleri ile oldukça sevimli görünen bu köpekler dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popülerdir. Eğitimleri çok kolay bir şekilde yapılır ve dışarıda dolaşmaktan son derecede keyif alırlar. Küçük vücutlara sahip olmalarına rağmen oldukça dayanıklı bir köpek ırkıdır. Çift katmanlı bir kürke sahiptirler. Cesur karaktere sahiptirler ve oldukça dikkatlidirler. Bazı ırklarda görülen çok havlama sorunu bu köpeklerde çok nadirdir. İyi sosyalleşmeleri sonucu çocuklar ve diğer hayvanlarla iyi anlaşırlar. Ayrıca oyun oynamaktan oldukça keyif alırlar. Vücutları sıcağa alışkın değildir bu yüzden sıcak havalara karşı korunmaları gerekir. Apartman yaşamına uyum sağlayabilirler. 

 Shiatsu Nasıl Eğitilir? 

 Eğitimleri biraz basittir ancak bu cins, sahibini yönetmeye çalışabilir. Dikkatli bir şekilde eğitim ele alınmazsa, tüylerinin taranmasına izin vermeyen, agresif ve şımarık bir hayvana dönüşebilir. Tanıma ve ödüller eğitim sırasında kullanılmalıdır çünkü bu şekilde iyi bir eğitim ilerleme sağlanabilir. Köpeklere bağırmak, eğitimi olumsuz etkiler. Erken sosyalleşme ve yavru eğitimi önemlidir. Böylece Shiatsu’lar çocuklar, evcil hayvanlar ve yabancılarla daha iyi bir uyum sağlarlar. 

 Shiatsu Kadar Büyür? 

 Küçük köpek ırkları arasında kendine yer bulurlar. Bu köpek ırklarında erkekler ve dişiler arasında büyük farklar bulunmaz. Ortalama ağırlıkları 4-8 kg arasındadır. Yükseklikleri ise 20-28 cm arasında değişkenlik gösterir. Bu değerler yaşamsal koşullara göre değişebilmektedir. 

 Shiatsu Tüy Döker mi? 

 Bu köpek türü düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Her gün fırçalanmaları gerekir. Bir gün bile bakmayı ihmal edersek, tüyler diken diken olabilir. Özellikle bir yaşında, ciddi tüy dökülmesi görülür ve köpek tam anlamıyla kürk değiştirir. Bu, herhangi bir noktada göreceğiniz en ciddi dökülmedir ve 3 hafta civarında devam eder. Bu süre zarfında her gün fırçalanmaya devam edilmelidir. Daha sonraki yıllarda bakımları daha kolaydır. Shiatsu ‘u iki farklı şekilde görmek mümkündür. Birkaç köpek sahibi, daha kısa ve bakımı kolaylaştırmak için tüyleri sürekli olarak keser. Diğerleri tüylerin daha uzun süre kalmasına ve tıraş olmamasını tercih eder. Uzun saçlar daha ciddi bir bakıma ihtiyaç duyar. Uzayan tüylerin köpeğin gözlerine zarar vermemesi için kısaltılması veya toka ile toplanması gerekir. 

 Shiatsu Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Shiatsu köpek ırkı kilo almaya oldukça meyillidir ve beslenmeleri kontrol altına alınması gereken önemli konular arasındadır. Özellikle eğitim sırasında ödüllendirmek amacıyla kullanılan besinlerin dikkatlice seçilmesi gerekir. Küçük ırklar için hazırlanmış kuru mamalar bu köpek ırkları için oldukça uygundur. 

 Shiatsu Kaç Tane Yavrular?

  Yetikin bir Shiatsu bir doğumda ortalama olarak 2-9 arasında yavru doğurabilir. Pek çok süs köpeği 3 tane yavru doğursa da bu köpek cinsi için bu durum farklıdır. Bunun neden rahim yapılarının büyük olmasıdır. Çok sık doğum yapmamaları bu köpek ırklarının sağlıkları açısından önemlidir. 

 Shiatsu Kaç Yıl Yaşar? 

 Yaşamsal koşullara göre değişkenlik gösterse de Shiatsu köpek ırklarının ortalama yaşam süresi 10-16 yıl arasında değişmektedir. 

 Shiatsu İçin İsim Önerileri 

 Shiatsu köpek ırkları için tercih edilen isimler şu şekildedir; 

Preston 

Hank 

Fairfax 

Chewie 

Kingsley 

Milo 

Jeeves 

Edmond 

Edmond 

Fasulye 

Oreo

False