GeriBitki Bakımı Reyhan Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Reyhan Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Reyhan Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Reyhan Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Reyhan Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Reyhan Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Reyhan tohumu nasıl ekilir son günlerin merak konusu haline gelmiştir. Özellikle sağlığa faydalarının öğrenilmesiyle reyhana olan talep artmıştır. Yetiştiriciliğini yapmak isteyenler olduğu kadar kendisi için saksılarda reyhan yetiştirmek isteyenlerde artmaktadır. Reyhan tohumunun nasıl ekildiğini öğrenerek evinizde reyhan yetiştirebilirsiniz. Reyhan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Reyhan tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri derledik."

Reyhan genellikle fesleğenle karıştırılan hatta halk arasında kırmızı fesleğen olarak anılan bir bitkidir. Yoğun aroması ve kokusu nedeniyle özellikle et yemeklerinde baharat olarak kullanılan bir bitkidir. 

Reyhan Tohumu Nedir? 

Reyhan tek yıllık bir bitkidir. Bu nedenle bitkinin tohumları alınarak bir sonraki yıl için ekilmesi önemlidir. Tohumlar oldukça küçük ve koyu renklidir. 

 Reyhan Tohumu Nasıl Olur? 

 Reyhan tohumunu elde etmek için bitkinin çiçek açması gereklidir. Açan çiçeklerin kuruması beklendikten sonra çiçekler toplanır. Avuç içinde hafifçe ufalanan çiçeklerin içinden bitkinin tohumları elde edilmektedir. 

 Reyhan Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Reyhan tohumu yaygın olarak tüm çiçekçilerde bulunabilmektedir. Yakınlarınızda bulunan fidan ve seracılık hizmeti sağlayan yerlerden de reyhan tohumu satın alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de reyhan tohumuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Evinizde reyhan bitkisi varsa çiçeklerin kurumasını bekleyerek de reyhan tohumu elde edebilirsiniz. 

 Reyhan Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Ekim öncesi toprak seçimi mutlaka zengin ve gübreli olmasına dikkat edilmelidir. Reyhan tohumu saksı yetiştiriciliği için çimlendirilerek ekilmelidir. Çimlenme sonrası fideler uygun bir saksıya geçirilmelidir. Can suyu uygulandıktan sonra saksıyı güneş alabilecek bir ortama yerleştirmek yeterlidir. 

 Açık alan ekimlerinde ise çimlendirmeden direk ekim uygulamasına geçilebilir. Ekim için gerekli tohum miktarı dekar başına 1 kilogram olarak ayarlanmalıdır. Çimlendirme yapılması durumunda tohumların çimlenerek fide haline gelmesi yaklaşık olarak 14 günü bulabilir. Fideler daha sonra taşınacakları alana 30*25 yastıklar halinde nakledilebilir. 

 Reyhan Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Tohum için uygun zaman Eylül ayıdır. Kış aylarında ve don tehlikesi bulunan zamanlarda reyhan tohum ekimi yapılmamalıdır. Eğer sonbahar tercih edilmiyorsa ilkbaharın gelmesiyle birlikte erken ekim zamanı değerlendirilebilir. 

 Reyhan Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Reyhan tohumu çimlenme süresi 14 günü bulabilir. Bu süre içinde tohumlar çimlenerek nakil olacak fideler haline gelmelidir. 

 Reyhan Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Reyhan tohumu kurak toprakları sever ve çok su istemez. Bu nedenle sulama kontrollü olarak toprak kurudukça yapılmalıdır. 

 Reyhan Tohumu Nasıl Saklanır? 

 Reyhan çiçeklerinden elde edilen tohumlar uygun koşullarda kurutulmalıdır. Kurutulan tohumlar nem olmayan şartlarda saklanarak bir sonraki ekim zamanında kullanılabilmektedir.

 

False