GeriEvcil Hayvanlar Retriever Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Retriever Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Retriever Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Retriever Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Retriever Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Retriever Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Geçmişten günümüze pek çok farklı köpek ırkı bulunmaktadır. Bu köpeklerin gerek fiziksel gerekse karakteristik özellikleri de farklılık gösterir. Retriever Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Retriever cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Retriever ırkı köpekler genellikle iyi huylu aile köpekleridir. Golden cinsi olarak bilinen bu köpekler son derece oyunbaz ve sevgi dolu olarak bilinmektedir. Bakımı konusunda da çok dikkatli olunması gerekmektedir. 

 Retriever Nedir Ve Nasıl Bir Köpektir? 

 En sadık evcil hayvanlardan biridir. Retriever cinsi köpekler halk arasında Golden olarak bilinmektedir. İlk olarak 1865 yılında İskoçya'da üretilen bu köpekler sarın renkli ve tüylü bir yapıya sahiplerdir. Oldukça akıllı olan Retriever ırkının av yetenekleri de çok gelişmiştir. Yüzme konusunda oldukça iyilerdir. Golden Retriever olarak bilinen bu köpekler genellikle sarı ve tonları renge sahiptir. Retriever cinsi köpekler ilk zamanlarda altın düz tüylü olarak bilinmekteydi. Öğrenmeye oldukça yatkın olan bu köpekler özellikle son yıllarda çok popüler bir hale geldi. Aileler tarafından beslenen bu hayvanlar gerçek bir birey gibi davranmaları ile bilinirler. Genel ağırlıkları ise 35 kilograma kadar çıkabilir. 

 Retriever Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Golden Retriever cinsi köpekler çok sevimli ve gösterişli görünürler. Bu köpekler sarı, beyaz ve tonları renge sahiplerdir. Retriever ırkı köpeklerin bakımı iyi yapılırsa uzun süre hastalıklardan da korunabilirler. Cana yakın bir yapıya sahip olan bu köpekler dünya genelinde en çok tercih edilen aile köpeğidir. Evde bakımları ise oldukça kolaydır. Yaramazlık yapmaya meyilli olan Retriever ırkları aktif ve hareketli bir yapıya sahiptir. 

 Retriever Nasıl Eğitilir? 

 Çok itaatkar ve nazik bir köpek olarak bilinen Retriever ırkı genellikle sevgi dolu bir yapıya sahiplerdir. Dadı köpek olarak da tanınırlar. Çocuklar ile çok iyi anlaşırlar. Sadık ve kendine güveni yüksek olan Retriever ırkı köpekler kolay bir şekilde eğitilebilirler. 

 Retriever Ne Kadar Büyür? 

 Dolden Retriever cinsi köpeklerin erkeklerde ağırlığı 34 kg civarındadır. Erkeklerde boy uzunluğu 60 cm'ye kadar çıkabilir. Dişi köpeklerde ise 56 santim boy ve 30 kilogram ağırlık da ortalama miktarlardır. 

 Retriever Tüy Döker mi? 

 Yüksek ve ağır köpekler arasında yer alırlar. Burunları ise daima siyah renklidir. Golden Retriever cinsi köpekler orta büyüklükte olduğunda kulakları da düşük bir hale gelir. Koyu renkli gözlere sahip olan bu köpeklerin ağız kısımları ise oldukça iridir. Retriever cinsi köpeklerin tüyleri orta dalgalı ve ya düz olabilir. Altın ya da krem renginde tüyleri olan bu köpekler tüy dökerler. Tüy dökmelerinin önüne geçilmesi için bakım ve taramalarının düzenli yapılması gerekmektedir. 

 Retriever Ne Yer Ve Nasıl Beslenir? 

 Retriever ırkı köpekler proteini düşük ve tuzu ayarlanmış mamalar ile beslenirler. Mutlaka dengeli mineral tüketiminde bulunulmalıdır. Profesyonel kuru mama alınırken de içeriğine mutlaka dikkat edilmelidir. 

 Retriever Kaç Tane Yavrular? 

 Aile köpeği olarak bilinen Golden Retriever ırkları her doğumda 1 ve 6 arasında yavru doğururlar. Doğacak yavruların sayısı da doğumun sağlıklı gerçekleşmesi ve annenin sağlığına da bağlıdır. 

 Retriever Kaç Yıl Yaşar? 

 Günümüzde en fazla evde beslenen hayvanlar arasında yer alır. Retriever köpekler iyi bir bakım yapıldığı takdirde 12 yıla kadar yaşayabilirler. Genel olarak ortalama ömürleri ise 10 ve 12 yıl arasında değişmektedir. 

 Retriever İçin İsim Önerileri 

 Ailelerin en çok beslediği köpeklerden olan Retriever ırklarına birbirinden farklı isimler konulabilir. Özellikle "Beste, Melodi, Şükran, Can, Marvel, Max, Buğu, Bulut ve Pulsar" gibi isimler önerilebilir. 

False