GeriEvcil Hayvanlar Poodle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Poodle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poodle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Poodle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Poodle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Poodle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Günümüzde birbirinden farklı köpek çeşitleri bulunmaktadır. Bu köpeklerin her biri farklı özelliklere sahip olurlar. Özellikle Poodle ırkı da en sevimli köpek türlerinden bir tanesidir. Poodle Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Poodle cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Poodle köpek ırkı akıllı, gururlu ve oyunbaz yönü ile ön plana çıkar. Çocuklar ile de çok iyi anlaşırlar. Poodle ırkı apartman hayatına da kolay bir şekilde uyum sağlar. Koku yapmayan Poodle aynı zamanda diğer köpekler gibi çok fazla tüy dökmez. 

 Poodle Nedir ve Nasıl Bir Köpektir?

 Poodle, son yılların en çok tercih edilen köpeklerinden bir tanesidir. Bir tür kaniş olarak bilinen bu köpekler çok fazla tüy dökmedikleri için tercih edilirler. Anti alerjik olan Poodle ırkı apartmanlarda da rahat bir şekilde yaşarlar. Dünyanın en tanınmış köpek ırklarından birisi de Poodle cinsidir. Kökeni Almanya'ya dayanan Poodle ırkı Fransa'da çok popülerdir. Fransa'nın milli köpeği ilan edilmiştir. Su retrieverı olarak üretilen bu ırkın kürkleri sudaki hareketlerini kolaylaştırmak için farklı şekilde tıraş ediliyor. Başlangıçta av köpeği olarak üretilen Poodle yıllar içinde yeteneğini de kaybetmiştir. Mantar bulmayı sağlayan Poodle ırkı günümüzde harika bir ev arkadaşı olarak da ön plana çıkmıştır. 

 Poodle Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Sevimli bir köpek cinsi olan Poodle ırkı evde rahatlıkla beslenir. Ayrıca dünyanın en zeki köpekleri arasında yer almaktadır. Çok zeki olan Poodle ırkı köpekler peluş oyuncak gibi görünmektedir. Çok fazla tüyleri olan bu köpeklerin tüyleri kolay kolay dökülmez. Poodle ırkı köpeklerin çok fazla salyası akmaz. Konsantrasyonları yüksek olduğu için zeka gerektiren işlerde de usta olurlar. Poodle ırkı köpeklerin asil ve kendinden emin bir duruşu vardır. İnsanlarla birlikte olmayı seven bu köpekler iletişim kurmaktan çekinmezler. Ayrıca diğer tüm köpekler ile çok iyi bir şekilde anlaşabilirler. Çocukları çok seven Poodle ırkı köpekler onlarla oyun oynamaya da bayılırlar. 

 Poodle Nasıl Eğitilir? 

 Poodle ırkı köpekler çok hızlı ve etkili bir şekilde eğitilebilirler. Her görevi etkili bir şekilde yerine getirirler. Kendilerine verilen neredeyse her görevi eksiksiz yerine getirebilirler. Sevgi dolu ve zeki olan Poodle ırkı köpekler sadık bir aile arkadaşı olarak bilinirler. Fiziksel ve zihinsel sıkıldıklarında negatif olabilirler. O nedenle sürekli hareketsiz kalamazlar. Harekete geçmeyi seven Poodle cinsi köpekler yüksek bir enerjiye sahiplerdir. 

 Poodle Ne Kadar Büyür? 

 Poodle ırkı köpeklerin boylarına göre farklı çeşitleri bulunur. Süs köpeği olarak da bilinen Poodle cinsi köpekler atletik ve akıllı bir yapıya sahiplerdir. Bunun yanı sıra Poodle ırkı köpekler üçe ayrılmaktadır. Standart Poodle ortalama 25 kilo olabilir. Bunun yanı sıra 40 cm civarında uzayabilirler. Ayrıca minyatür poodle ise 10 kilo olurken boyları ise 20 cm civarında uzar. Toy Poodle ise 10 kiloya kadar çıkabilir. Bu poodle ırkı 30 cm civarında uzaması ile bilinir. 

 Poodle Tüy Döker mi? 

 Poodle ırkı köpekler çok miktarda tüye sahip olmalarına rağmen tüy dökmezler. Ayrıca kalın tüyleri sayesinde soğuk havayı ve sıcak havayı da çok iyi tolere edebilirler. 

 Poodle Ne Yer Ve Nasıl Beslenir? 

 Poodle ırkı genellikle kuru mama ile beslenir. Hassas yapılı olan bu ev köpekleri genel olarak doğru yöntemler ile beslenmeliler. Ayrıca beslenme programı da veteriner hekim kontrolünde yapılmalı. 

 Poodle Kaç Tane Yavrular? 

 Poodle ırkı köpeklerin tek bir doğumda genellikle 1 ve 4 arasında yavrusu olur. Bu köpeğe göre de değişiklik gösterebilir. 

 Poodle Kaç Yıl Yaşar? 

 Poodle ırkı köpekler genellikle 20 yıla kadar yaşayabilirler. Ortalama yaşam süreleri ise yaklaşık 15 yıldır. 

 Poodle İçin İsim Önerileri 

 Poodle ırkı köpeklere birbirinden farklı isimler konulabilir. Özellikle "Pamuk, Şirin, Bulut, Mısır, Beyaz, Tüylü ve Maya" gibi isimler kullanılabilir. 

False